Zugspitze – Németország teteje

A hegyek-havak szerelmeseinek minden évszakban ideális kirándulási hely a Zugspitze, Németország „teteje”. A 2962 méter magas hegy síelésre és szánkózásra is alkalmas. Itt található Németország legmagasabban fekvő temploma is.

Zugspitze

Zugspitze

A Zugspitze 2962 méter tengerszint feletti magasságával Németország legmagasabb hegycsúcsa. Határhegy Németország és Ausztria között, a Keleti-Alpokon belül az Északi-Mészkő Alpokhoz tartozó Wetterstein-hegységnek egy része. A Spitze szó németül „csúcsot” jelent, teljes neve arra utal, hogy a meredek sziklákról az északi lábánál gyakran zúdulnak le lavinák.

A csúcs eredeti formájában már nem látható, egy csúcskereszt jelöli a volt helyét.

A legközelebbi település az osztrák oldalon Ehrwald, a német oldalon Grainau. Több lehetőségünk is van, hogy feljussunk a csúcsra.

Eibsee tónál található a csúcsra felvivő felvonó végállomása. 1000 méterről indulva 2960 méterre kb. 10 perc alatt visz fel a 2017-ben átadott ultramodern kabinos lift. Itt éttermet és panoráma teraszt találunk, ahonnan bámulatos a kilátás.

Síeléshez innen gleccser lifttel  juthatunk vissza 2600 méterre, a sípályákhoz, ahol természetesen felszerelést is bérelhetünk. Többféle erősségű sípályák közül választhatunk.

Garmischból egy fogaskerekű vasúton is feljuthatunk a Zugspitze tetejére. A fogasjókerekű köti össze a közeli falvakat és a síterepet. A gyakran alaugútban közlekedő vasúttal több mint egy az út.

A hegyen 1900-ban átadott meteorológiai obszervatórium a mai napig üzemel.

Nagyon köszönöm a fotókat Gőgösné Vikinek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük