Zhouzhuang, Kína Velencéje

Szinte minden országnak van egy vízivárosa, amit az ország Velencéjének neveznek. Zhouzhuang méltán kapta a Kína Velencéje címet, csatornáival és hangulatos utcáival tényleg emlékeztet a gondolák városára. A rengeteg turista miatt az árak is borsosak, de Kínában járva egy kiruccanást mindenképp megér.

Zhouzhuang

Zhouzhuang

A Shanghaitól 60 km-re fekvő város több mint 900 éves múltra tekint vissza. Az első házakat és a hidakat Ming dinasztia (1368–1644)  idején építették, majd Qing dinasztia (1644–1911) alatt még alakítottak rajta. Fontos kereskedelmi központ volt, főként élelmiszer, selyem, kerámia és kézműves termékek cseréltek itt gazdát.

Az város összes háza a folyóra épült, 14 kőhídjával, gerenda hídjaival és szűk sikátoraival igen elbűvölő. A város igen népszerű, ha el akarjuk kerülni a tömeget, semmiképp ne ünnepnapon és ne hétvégén keressük fel. Érdemes 10 óra előtt odaérni, ha nyugodtan szeretnénk fényképezgetni.

Zhouzhuang

Zhouzhuang

Zhouzhuang

A település megőrizte régi stílusát és ma már szinte csak éttermeket, szuvenírt árusító bódékat, templomokat és múzeumi kiállító termeket találunk itt.

Zhouzhuang

Természetesen itt is beülhetünk a helyi gondolákba.

Zhouzhuang

Zhouzhuang

A házak egy része múzeumi bemutató helyként szolgál. Bekukkanthatunk régi iskolába, konyhába, templomba, szatócsboltba vagy akár egy bábszínházba is.

Zhouzhuang

Zhouzhuang

Azért, hogy egyértelmű legyen, nem az olasz Velencében járunk, érdekes életképeket láthatunk, ha egy kicsit letérünk a főútról. Azért az európai Velencében a koszos, zsíros edények csatornákban való mosogatása nem történhetne meg.

Zhouzhuang

Zhouzhuang

Zhouzhuang

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük