Zenélő tengerpart Horvátországban – videó

Hatalmas „víz-orgona” szolgáltatja a zenét a horvát tengerparton. A kőből faragott “hangszer” sípjait a Adriai-tenger hullámai simogatják és szólaltatják meg Zadarban. Ráadásul esténként a hanghatás mellett  fényjátékot is szolgáltat a zenélő tengerpart Horvátországban. 

Losinj-sziget

A hatalmas „tengeri-orgona” megálmodója és létrehozója Nikola Basic horvát építész. A természet alapú hangszer 35 orgonasípja folyamatosan zenél, amint a hullámok elérik a partszakaszt. A kőből faragott sípok hangokká alakítják a tenger hullámait és különleges varázst kölcsönöznek Zadar tengerpartjának a márvány mólón.

A 70 méter hosszú orgona sípjait az Adriai-tengerbe vezető lépcsőkbe építették be. Minden egyes lépcsőfok öt sípot tartalmaz, melyek különböző hangmagasságokban szólalnak meg a hullámok hatására.

A hely különösen este népszerű. Ilyenkor ugyanis a hangjáték mellett fényjátékban is gyönyörködhetünk. A szintén Nikola Basic által tervezett The Sun Salutation installáció, a 22 méter átmérőjű napelemes lemezekből álló kör színkavalkádja teszi teljessé az élményt.

A napelemekkel ellátott kör nappal magába szívja a napsugarak energiáját, amelyeket elektromos árammá alakít, sötétedés után pedig a beépített LED fényeken keresztül kisugároz. Különleges látvány, ahogy a zenével összhangban formálódnak a fényminták.

A zenélő tengerpartot a helyiek és a turisták egyaránt kedvelik. Népszerű randi helyszín, sokan járnak ide meditálni, sétálni. Csodálatos a naplemente is a tenger hangjaival kísérve.

A zenélő tengerpart szakaszhoz és a hang és fényjátékhoz nem kell belépőjegyet fizetni, azt a nap bármely szakában mindenki ingyenesen élvezheti.

Zenélő tengerpart Horvátországban – videó

További horvátországi látnivalók

Köszönöm a megosztásokat!
  • 113
  • 9
  •  
  •  
  • 113
  •  
  • 9
  •  

Nézd meg ezeket is!

Te is jártál egy csodálatos helyen és szívesen megosztanád velünk fotóidat, gondolataidat? Várjuk szeretettel!
Csatlakozz a Közel és távol Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos információról, érdekességről!

Iratkozz fel a Közel és távol hírlevélre, hogy minden fontos utazási hír, információ eljusson hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük