Wolfgangsee, a Salzkammerguti tóvidék gyöngyszeme

A Salzkammerguti tóvidék egyre népszerűbb a magyar turisták körében is. Kristálytiszta tavai és folyói, csodás természeti környezete és bájos települései mindent biztosítanak, ami egy  felejthetetlen kikapcsolódás záloga. A Wolfgangsee a Hallstatti-tó után az egyik legnépszerűbb tó a 13 tóból álló tóvidéken.

wolfgangsee

A Salzkammerguti tóvidék 13 tóból áll: Altausseer See, Attersee, Fuschlsee, Grundlsee, Hallstatt-tó, Hintersee, Irrsee, Mondsee, Schwarzensee, Toplitzsee, Traunsee, Wolfgangsee.

Wolfgangsee

Csanádi József gyönyörű fotókkal és néhány mondattal ajánlotta figyelmünkbe a csodálatos Wolfgangsee-t és környezetét.

Wolfgangsee

„A Salzkammerguti tóvidék részét képező Wolfgangsee legnagyobb része Salzburg tartományhoz tartozik. A 12,8 négyzetkilóméter kiterjedésű tó hossza mintegy 11 km, szélessége 2 km, mélysége helyenként 114 méter.

A Wolfgangsee türkizen csillogó vize halakban gazdag, ivóvíz tisztaságú, az EU hivatalos referenciavizeként szolgál.

A nyáron átlagosan 24 fokra melegedő tó kiváló helyszín a fürdőzésre, miközben gyönyörködhetünk a tavat körülölelő hegyek nyújtotta lélegzetelállító panorámában.

Az aktív élményekre vágyók is rendkívül sok lehetőség közül válogathatnak, mint a vitorlázás, búvárkodás, vízisí, szörfözés, valamint motorcsónak vontatta gumigyűrűn lovagolhatja meg a hullámokat. A Wolfgangsee-n rendszeresen működő sétahajó járatok egyikével bebarangolhatjuk a tó minden egyes részét.”

Engedj meg még pár sor kiegészítést a gyönyörű tájról.

A tó körül több hangulatos kisvárost csalogat felfedezésre: St. Gilgen a Mozart falu, az adventi vásáráról is híres St. WolfgangStrobleAbersee.

A tó körül rengeteg szálláshelyet találunk a kempingtől a minden luxussal felszerelt szállásokig. A szabadidő tartalmas eltöltésének lehetősége minden évszakban adott. Télen Postalm vagy Zwölferhorn sípályái várják a téli sport szerelmeseit. Ide és a Wolfgangsee északi partján emelkedő Schafbergre nyáron is érdemes felmenni akár gyalog, akár felvonóval. Ezutóbbi a  salzkammerguti tóvidék legszebb körpanorámáját kínálja. Bár a tó vize nyáron is elég hideg, 15 szabadstrand várja az úsznivágyókat.

A kulturprogramokra vágyóknak sem kell búslakodni. A közeli St.Gilgen, Strobl, St.Wolfgang, a világörökség részét képező Hallstatt, a császárváros Bad Ischl és Salzburg is rengeteg látnivalót rejt.

Nagyon köszönjük a fantasztikus fotókat Csanádi Józsefnek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük