Vörsi Betlehem: Európa legnagyobb betleheme

A Vörsi Betlehem történetének 70 évében fogalommá vált. Az apró Somogy megyei falu határainkon túl is hírnevet szerzett magának az évente felépített csodálatos betlehemével. Az ötven négyzeteres, Európában legnagyobb beltéri betlehemet évente 40 ezren keresik fel, sokan a határainkon túlról is.

 

Vörsi Betlehem

 

1948-ban építettek először betlehemet Vörsön, ekkor még kis méretben. A méret fokozatosan nőtt, 1988-ban még csak a jelenlegi 50 négyzetméteres területének körülbelül a fele volt. A templom adottságai miatt azonban már nem növelhető tovább a méret, ezért napjainkban a részletek komolyabb kimunkálására fordítanak nagyobb figyelmet az építők. Az utóbbi pár évben egy három négyzetméternyi, Betlehem városát ábrázoló festmény is színesíti a hátteret.

 

Vörsi Betlehem

 

Vörsi Betlehem

 

A gipsz anyagú ember- és állatalakok kivételével minden természetes anyagból készül. Az alapanyagokat Vörs és a szomszédos települések lakói biztosítják ingyenesen.

 

Vörsi Betlehem

 

Vörsi Betlehem

 

A Betlehemet minden évben advent első vasárnapjára készítik el. A karácsony váró szentmisék vasárnaponként 14:00 órakor kezdődnek és minden szentmise után ünnepi műsort tartanak.

Nézd meg a Vörsi Betlehem videóját is:

 

 

Forrás

 

Nézd meg ezeket is!

Te is jártál egy csodálatos helyen és szívesen megosztanád velünk fotóidat, gondolataidat? Várjuk szeretettel!
Csatlakozz a Közel és távol Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos információról, érdekességről!

Iratkozz fel a Közel és távol hírlevélre, hogy minden fontos utazási hír, információ eljusson hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + kettő =