Virtuálisan bejárható az új Néprajzi Múzeum

Évek óta épül a budapesti Városligetben a Néprajzi Múzeum új épülete. A közel 150 éves múzeum gyűjteményt 2017 decemberében költöztették ki az Országházzal szembeni régi épületéből. Az Ötvenhatosok terén jól halad az új Néprajzi Múzeum építése, amibe most videó betekintést nyerhetünk.

Néprajzi Múzeum új épülete - új Néprajzi Múzeum

Virtuálisan bejárható az új Néprajzi Múzeum

Az építés alatt álló új épületről már mutattam egy videót, most azonban már a Liget Budapest projekt keretében a múzeum belső tereiről is közzétettek egy videót.

Európa egyik legkorábbi, 1872 óta működő etnográfiai intézménye számára tervezett, minden szakmai és látogatói igényt kielégítő új épületet kap.

A háromezer négyzetméteres állandó kiállítási tér egy korszerű szemléletű, nagyszabású, látogatóbarát tárlat létrehozására kínál majd lehetőséget. Az időszaki tárlatok is több ezer négyzetméteren kapnak helyet, így a tervek szerint az intézmény kevésbé ismert kincseit is megismerheti a közönség.

A fejlesztés része a múzeumi rendezvényeknek helyet adó terem, valamint az egyedülállóan izgalmas néprajzi filmgyűjtemény bemutatására szolgáló moziterem is. Interaktív terek is készülnek az új múzeumi épületben, ezek műhelyek, workshopok, kézműves foglalkozások helyszínei lesznek.

Az érdeklődők számára korszerű kutatóterem és könyvtári olvasóterem is készül.

Videó a készülő múzeumról

A bejárhatóság és a látogatói élmény állnak a Néprajzi Múzeum leendő otthonáról készített animáció fókuszában, a videó különlegességét emellett a 3D szkennelt műtárgyak, valamint a valós drónfelvételek és a virtuális épületmodell összefűzése jelentik– közölte a múzeum.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük