Virágos tavasz Monacóban

A tavasz Monacóban, a világ második legkisebb államában pont olyan, mint ahogy egy mediterrán országtól elvárjuk. Csupa napsütés, csupa virág és csupa báj.

tavasz Monacoban

Virágos tavasz Monacóban

Monaco (monacóiul Munegu), hivatalos nevén Monacói Hercegség (Principauté de Monaco) a világ legsűrűbben lakott és második legkisebb és országa. Az önálló és független városállam a Földközi-tenger partján, a francia–olasz határ közelében, Nizzától 18 kilométerre keletre fekszik. Csak Franciaországgal határos, Franciaország és a Földközi-tenger közé ékelődik.

A híres adóparadicsomban 1292 óta a Grimaldi-ház hercegei uralkodnak. A jelenlegi uralkodó II. Albert, III. Rainier monacói herceg és a tragikus autóbalesetben fiatalon elhunyt híres amerikai színésznő, Grace Kelly fia.

A Monacoi hercegség 1,93 km²-es összterületével a Vatikán után a második legkisebb állam a világon. Szinte csak a fővárosból, Monaco városából áll, ami a világ legnagyobb népsűrűséggel rendelkező települése, Makaó után. A Földközi-tengerbe nyúló Monacói-félszigeten és Monte-Carlo sziklakiszögellésén fekszik. 3 km hosszan és 200–500 m szélesen nyúlik el a parton. Legmagasabb pontja a 140 méteres Mont Agel.

Monaco öt kerületre (quartier) oszlik:

  • Monaco-Ville város, a hercegi palotával és az Oceanográfiai Múzeummal
  • La Condamine kikötő, ahol a botanikus kert, a Jardin Exotic is található,
  • Monte-Carlo lakó- és üdülőövezet, ahol a híres monte-carlói kaszinó áll,
  • Fontvieille tengertől elhódított terület,
  • Moneghetti mentési övezet.

A korai virágos tavasz a kellemes mediterrán éghajlatnak köszönhető. Az évi középhőmérséklet: 15 °C. A január-februári átlagos minimum hőmérséklet 8 °C, a július-augusztusi maximum hőmérséklet 26 °C körül alakul.

tavasz Monacoban

Szinte örök tavasz van, a napsütéses órák száma: 2750 óra/év. A tenger nyaranta 23-24 °C-os.

tavasz Monacoban

Tavasz Monacóban. Csodálatos az a virág kavalkád, nem is lehet mindent megörökíteni. – kaptuk a fotókat Fodor Ildikótól.

Nagyon köszönjük a csodálatos fotókat Fodor Ildikónak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük