Ilyen csodálatos a virágos Ózd

Ózd, Borsod-Abaúj-Zemplén megye második legnépesebb városa a rendszerváltás előtt az észak-magyarországi iparvidék egyik legjelentősebb kohászati üzemének adott helyett. Aztán jött a hanyatlás, a nagyarányú munkanélküliség, a megélhetési problémák, a szegénység és az ennek következtében kialakuló bűnözés. Sok az előítélet is a várossal kapcsolatban, de olvasónk csodálatos fotói mindenkit meggyőznek arról, milyen gyönyörű a virágos Ózd.

virágos Ózd

Ilyen csodálatos a virágos Ózd

“A fotók Ózdon készültek, Budapesttől 160 km-re fekvő, közúton és vasúton is elég nehezen megközelíthető, munkalehetőségekben nem bővelkedő, s mindezek miatt többszörösen hátrányos helyzetben lévő, 30 ezer fő (ebből nagy számú roma népesség) által lakott városban. Példa értékű lehetne!!!” –  szólt Kövessyné Molnár Márta ajánlója.

virágos Ózd

A fotók több olvasót is elbűvöltek és véleményük kinyilvánítására ösztönöztek.

Gyuricza Jánosné: “Gyönyörű, szépen megkomponált virágcsodák. Dicséret a kertésznek, a dolgozóknak és elsősorban az ott lakóknak. Mert csak úgy maradhat ilyen szép, ha mindenki vigyáz a lakóhelyére és netán még hozzátesz és nem elvesz. Gratulálok.”

Konczné Sági Magdolna: “Pár hete utaztunk át a településen és én is megcsodáltam, hogy milyen szép, virágos. Ez jellemző a környékbeli falvakra is. Virágos, tiszta, szemétmentes.”

virágos Ózd

Krupáné Varga Anna: “A szegénység nem ok arra, hogy szemetes, elhanyagolt legyen egy város vagy falu! Jót akarnak az ott lakók, a szép környezet a lelküket is javítja! Gratulálok az ózdiaknak!”

Lantos Lászlóné: “Amit hallunk a városról és a lakóiról, nem gondoltam hogy ilyen szép. Gratulálok a város vezetésének.”

Danyi Diána: “Gyakran átutazóban vagyok ott és idén még szebb! Anyukámmal mindig csodáljuk, annyi virágot elültetni, gondozni és egészségesek dús virágzatúak szép ízléses kompozícióban. Ma volt eszemben, hogy érdemes lenne megosztani a csoporttal és valóra vált!”

Kókai Ani: “Igen szép. Az ember közérzete is más ha végig megy egy ilyen helységen, csak ámul és bámul. Sok elismerés akinek csak köze van a megvalósításhoz!”

Számomra a fotók több üzenetet is hordoznak. Bizonyítják, hogy a szegénység és az igénytelenség nem járnak kéz a kézben. Ugyanakkor figyelmeztetnek arra, hogy a világ sokkal árnyaltabb annál, mint ami a médián keresztül eljut hozzánk.

Nagyon köszönöm az ajánlást és a fotókat Kövessyné Molnár Mártának és a vélméynket az olvasóknak!

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 2
  •  

Nézd meg ezeket is!

Te is jártál egy csodálatos helyen és szívesen megosztanád velünk fotóidat, gondolataidat? Várjuk szeretettel!
Csatlakozz a Közel és távol Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos információról, érdekességről!

Iratkozz fel a Közel és távol hírlevélre, hogy minden fontos utazási hír, információ eljusson hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük