Virágos karácsony Andalúziában

A karácsony Andalúziában is egy csoda. Egészen más mint nálunk. A lámpaoszlopokról csüngő mikulásvirágok, a virágoktól roskadozó bougainvillea sövények, a virágágyásokban virító ciklámenek, a bódító illatot árasztó citrom- és narancsfák vagy épp a zöldellő leander- alagút sokkal inkább a tavaszt idézik, mint a telet. Csupán a fényfüzérek emlékeztetnek a karácsony közeledtére. Olvasónk képesbeszámolója most ebbe a csodavilágba röpít el.

karácsony Andalúziában

Virágos karácsony Andalúziában

A fehér karácsonyról álmodozás közben nem is gondolunk arra, hogy ami nálunk 8-10 évente megadatik azt, a föld más tájain élők szinte sosem tapasztalhatják meg. Spanyolország déli részén, Andalúziában a városokban szinte sosem hull a hó, csupán a magas hegyek csúcsai öltenek hófehér ruhát.

Szabó András olvasónk elhozta most nekünk ezt a csodát, amihez kedves szavakat is mellékelt

“Kellemes ünnepeket kívánok minden virágbarátnak! A héten Andalúziában készült képeimmel örvendeztetlek meg titeket.”

Andalúzia Spanyolország európai részének legdélebbi tájegysége és autonóm közössége. A Gibraltárral és Portugáliával is határos tartomány a Sierra Nevada több ezer méteres csúcsaitól egészen a Costa del Sol homokos tengerpartjáig terjed.

A csodálatos táj mellett Andalúzia bájos és látnivalókban bővelkedő városai is igen népszerűek. Sevilla, Ronda, Granada vagy éppen Cordoba is ezer csodát rejt.

Andrásék a városnézések és virág fotózások mellett egy kis túrázást is beiktattak. Jártak a Királyok útján, megcsodálták a havas Sierra Nevadát, amihez ciprusok szolgáltatták az előteret. A Sierra Nevada hegyláncon található az Ibériai-félsziget legmagasabb pontja, a 3479 m magas Mulhacén. Népszerű turisztikai célállomás, mivel a hóbiztos, magas csúcsok lehetővé teszik a síelést.

Szinte így a képernyőn keresztül is érzem a tavaszi illatokat.

Nagyon köszönöm Andrásnak a szívmelengető beszámolót!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

1 Response

  1. Farkas Károlyné szerint:

    Álomszép!
    Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük