Rekord hosszú vonat kígyózott a svájci hegyekben – videó

Svájc már nemcsak a világ egyik legszebb, UNESCO világörökségként nyilvántartott vasútvonalával büszkélkedhet, hanem a világ leghosszabb személyvonata Guinness-világrekordját is magukénak tudhatja. A Rhätische Bahn közel két kilométeres, 100 vasúti kocsiból álló vasúti szerelvénye a Preda és Alvaneu közötti meredek és kanyargós szakaszt 48 hídon és 22 alpesi alagúton keresztül kígyózva egy óra alatt tette meg. A kivételes teljesítménnyel megdöntötték a világ leghosszabb személyvonatának eddigi Guinness-rekordját.

világ leghosszabb személyvonata Svájcban

A világ leghosszabb személyvonata Svájcban

A sikeres Guinness-rekord-kísérletet a Rhätische Bahn svájci vasúttársaság hajtotta végre 2022 október 29-én. A nem mindennapi kihíváshoz a világ leghosszabb, közel két kilométeres (1906 m), 100 kocsiból álló vasúti szerelvényét állították össze. 25 darab Capricorn motorvonatot kapcsoltak egybe, hogy megdöntsék a világ leghosszabb személyvonatának eddigi Guinness-rekordját.

Összesen 7 mozdonyvezető és 21 fős műszaki személyzet összehangolt munkájára volt szükség ahhoz, hogy szerelvény biztonságosan megtegya a Preda és Alvaneu közötti távolságot. A rendkívül meredek és kanyargós útszakaszon nem kevesebb mint 48 hídon és 22 alpesi alagúton keresztül kígyózott az extrém hosszú szerelvény.

A Rhätische Bahn 384 km hosszú hálózata Svájc legnagyobb kiterjedésű kantonjában, Graubündenben található. A vasúthálózaton panorámavonatok, regionális személyszállító vonatok, autószállító és egyéb tehervonatok közlekednek.

A Bernina Express és a Glacier Express panoráma vonatjai világszerte ismert turisztikai látványosságok, a Bernina- és az Albula-vasút 2008 óta részei az UNESCO világörökségnek.

A Glacier Express Svájc leghíresebb vasútja. A csodálatos hegyvonulatok között kanyargó és zakatoló vonat gyorsnak épp nem mondható, ez a leglassabb expressz az egész világon. Épp ez a tulajdonsága teszi vonzóvá a fantasztikus látványra éhes turisták körében.

Videó a Guinness-rekord felállításáról

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük