A bájos vidéki Anglia virágai

Anglia vidéki falvai és városai az év minden szakában bűbájosak és virágosak. A hűvösebb és csapadékosabb időjárásnak köszönhetően a házak előtti csöppnyi előkertek is mindig zöldellnek. Ahol pedig még kert sincs a ház előtt, ott cserépbe ültetett örökzöldek és színes összeültetések törik meg a komor falak zordságát. A vidéki Anglia virágai és virágos települései újra és újra felfedezésre csábítanak. 

vidéki Anglia virágai

A bájos vidéki Anglia virágai

Seregi Ildikó olvasónk a vidéki Anglia megszállott csodálója. Rendre elbűvölik a vidéki Anglia házai és kertje és gyakran szerez ihleteket innen a saját kertje kialakításához. Már többször küldött nekünk is fotókat a virágos települések csodairól, ahogy tette most is. 

vidéki Anglia virágai

 

 

 

 

vidéki Anglia virágai

“Ismételten szeretnék Veled (és az olvasókkal is ha úgy gondolod) pár képet megosztani, ezúttal a vidéki Angliából. Nagyon szeretek a vidéki angol falvak és városok utcáin sétálni és megcsodálni a gondos kezek virágos alkotásait. Sokszor lesek el új ötleteket is ily módon, összeültetésekre például kimeríthetetlen a választék. Ha módomban áll, meg is örökítem a látottakat. Ezekből készítettem most egy sorozatot, amit talán az otthoni olvasók is érdekesnek találhatnak.”

 

 

 

 

vidéki Anglia virágai

 

 

Nagyon köszönjük Ildikónak a csodálatos fotókat!

További olvasnivalók a vidéki Angliáról

A vadvirágos vidéki Anglia felfedezésére hívlak olvasónk segítségével. Edit az UNESCO Világörökségi listára is felkerült Durdle Door tengerparti szakasz közelében barangolva örökítette meg a gyönyörű vadvirágokat, a természet összes szépségét, formáját és színét.

Vadvirágos vidéki Anglia

A tavasz beköszöntével az angliai erdők nem fehérbe öltöznek, mint hazánkban a hóvirágtól vagy tőzikétől, hanem kék virágszőnyeg borítja a talajt. A csodálatos kék virág a bluebells, amit magyarul angliai kékcsengőnek hívunk. Neve alapján sokan a harangvirág fajtának gondolják, de nem az, a nálunk is kedvelt illatos jácint rokana.

Bibury, a vidéki Anglia legtöbbet fotózott kis települése a 14.-17. században élte fénykorát. Az ideérkező úgy érzi, mintha egy film díszletei közé csöppent volna. A kőházak, kőfalak és kőhídak komorságát nagyon jól ellensúlyozza és kiegészíti a buja növényzet.

A hagyománytisztelő Angliában az ódon házakat is nagy becsben tartják. A több száz éves épületek távol állnak a modern építészeti stílustól, a falaik nem épp derékszögűek, de épp emiatt oly szerethetőek, olyan emberközeliek. Minden egyes háznak története van, mesélni tudnak, ha elég befogadóak vagyunk, hogy meghalljuk a suttogó hangokat. Olvasónkkal összeszedtük, mindazt, ami az angol építészeti stílusok felismeréséhez szükséges.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük