Vicars’ close csodás középkori házai Wellsben

Wells nemcsak katedrálisa miatt híres. Itt található a középkori Vicars’ close, ami Európa legrégebbi, lakóházakból álló és épen maradt utcája. A csodás házakat még ma is lakják.

Vicars' Close

Wells látnivalói

Wells Anglia délnyugati részén fekvő város. Neve arra a három kútra (well angolul kutat jelent) utal, melyet még Szent András tiszteletére állítottak. Ebből egy a piactéren áll, míg a másik kettő a katedrálisnál található.

A várost leginkább a katedrálisa teszi a turisták közkedvelt célpontjává. Az első katedrális az országban, amelyet gótikus stílusban építettek. Az épület nyugati oldala legalább 300 kora középkori szobrot tartalmaz. Az épület északi részében talalható egy híres 24 órás csillagászati óra a 14. századból.

Vicars’ close, Wells középkori utcája

„Anglia Wells Vicars’ close akkor és most. Európa legrégibb, teljesen épen maradt utcájában 1363-ban épült az első 20 ház. A többivel 1412-re készültek el. Azóta állnak a 19. század elején újították fel őket de teljesen meghagytak mindent eredeti állapotában. Kőből vannak. Eredetileg a katedrálishoz tartoztak az épületek ma már lakóházak.🇬🇧💂‍♀️💂

Vicars' Close

Ezek a helyeknek különleges hatásuk van az emberekre! Illatuk van a házaknak, bele van ívodva a történelem minden pillanata. Imádom! Csodás hely! Érdemes megnézni, ha valakinek van rá lehetősége.

Vicars' Close

A lakóházak belül is csodaszépek. Az angolok nagyon vigyáznak a történelmükre. Az állam sok pénzt ad ezeknek a felújítására. Nagyon jó lenne egy ilyenben lakni.”

Vicars' Close

Nagyon köszönöm Szelle Editnek a csodás beszámolót!

További olvasnivalók Angliáról

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük