Városháza Pop-up park: megnyílik Budapest új zöld szíve!

Izgalmas hírrel örvendeztethetjük meg a budapestieket: 2024 május 17-én megnyitja kapuit a Városháza Pop-up park! A Városháza évtizedek óta elzárt udvara végre nyitottá válik a nagyközönség számára, és egy modern, zöld oázissá alakul át. Budapest új, nyitott, zöld főterén a nyitó hétvégét követően késő őszig tematikus estek és programok várják a kikapcsolódni vágyókat.

Városháza park

Városháza Pop-up park létrejötte

Május 17-től kinyitja kapuit a Városháza pop-up park. A Városháza udvarán kialakított új közösségi tér izgalmas megoldásokkal, egyedi utcabútorokkal és növényekkel ígér majd igazi elvonulást a város zajától Budapest központjában. A nemrég még parkolóként üzemelő udvar most teljesen megújulva, állandó vendéglátóhellyel, időszakos és tematikus programokkal, workshopokkal, koncertekkel, közös szurkolással várja az érdeklődőket.

2023-ban, Budapest 150. születésnapjára megnyílt a Városháza Passzázs, amely szabad átjárást biztosít a Városháza udvarán a Károly körút és a Városház utca között, ahol kültéri kiállítást is nyitottak.

A parkban számos program várja a látogatókat:

  • Pihenés és kikapcsolódás: a parkban kényelmes padok, napozóágyak és zöldfelületek biztosítják a pihenést. Gyerekek számára játszótér is kialakításra kerül.
  • Kulturális programok: koncertek, színházi előadások, kiállítások és egyéb kulturális programok várják az érdeklődőket.
  • Gasztronómiai élmények: kávézók, éttermek és büfék nyílnak, ahol finom ételeket és italokat fogyaszthatnak a látogatók.
  • Rendezvények: A park kiváló helyszíne lesz fesztiváloknak, piacoknak és egyéb rendezvényeknek.

A parkban rendezték 2024. május 1 és 6 között hazánk Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából a Hello Európa Fesztivált.

Városháza Pop-up park nyitó hétvégéjének részletes programja

⏰ 🎉 Május 17., péntek

17:00 – kapunyitás
17:00 – 17:15 – Karácsony Gergely főpolgármester nyitóbeszéde
18:00 – 19:00 – Pure Lust DJ set
19:00 – 19:30 – Willany Leó Improvizációs Táncszínház előadása
19:30 – 20:30 – Pure Lust DJ set
20:30 – 21:00 – Budapest stand-up
21:00 – 22:00 – Pure Lust DJ set

⏰ 🎉 Május 18., szombat

11:00 – 12:30 – Olvasni szabad! Irodalmi program
13:30 – 14:30 – “Városi séta” a megújult parkban, érdekességek a Városházáról és környékéről
15:30 – 17:00 – Fejlesszük közösen a parkot! – workshop az Újiránnyal
18:00 – 22:00 – DJ Palotai emlékest

⏰ 🎉 Május 19., vasárnap

11:00 – 20:00 – Közös homokozás a város legújabb óriás homokozójában
14:00 – 15:00 – “Városi séta” a megújult parkban, érdekességek a Városházáról és környékéről” – olvasható az esemény Facebook oldalán.

A nyitóhétvégét követően késő őszig tematikus estek és programok várják a kikapcsolódni vágyókat. A nemzetközi sporteseményekről sem maradnak le az idelátogatók, közösen szurkolhatunk Magyarország sportolóinak a kihelyezett kivetítőkön.

A Városháza Park nemcsak a budapestiek számára lesz remek hely a pihenésre és kikapcsolódásra, de a turisztikai attrakciók közé is felkerül. A park megnyitása hozzájárul Budapest zöldítéséhez és a belváros élhetőbbé tételéhez.

A fotókat 2024 áprilisának közepén készítettem, amikor még folytak a park átalakítási munkálatai.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük