Várnak Európa legjobb karácsonyi vásárai 2022-ben

A European Best Destinations független utazási portál az idén is megszavaztatta melyik Európa legszebb karácsonyi vására. Az egész világra kiterjedő, tíz napig tartó online szavazáson 2020 után idén ismét magyar siker született. Tudd meg, melyek Európa legjobb karácsonyi vásárai 2022-ben, amelyeket vétek lenne kihagyni.

Európa legjobb karácsonyi vásárai 2022-ben

Európa legjobb karácsonyi vásárai 2022-ben

Mielőtt azt gondolnád, hogy elírtam a dátumot, rögtön leszögezem, nincs elírás. A Europian Best Destinations oldal által kiírt verseny célja épp az volt, hogy az idei karácsonyi vásárok tapasztalatai alapján ötletet adjanak a jövő évi ünnepi készülődéshez. Így mindenkinek lesz ideje alaposan felkészülni az utazásra.

Mint minden évben, most is több százezren szavaztak a legszebb karácsonyi vásárokra. A verseny végeredményét 163 ország 173 ezer 620 szavazója alakította ki. A legtöbben az Egyesült Királyságból voksoltak.

Első 20 legjobb karácsonyi vásár

Hogy egy kis izgalmat vigyet a történetbe, fordított sorrenben mutatom a helyezéseket.

20. Düsseldorf -Németország

19. Nottingham – Egyesült Királyság

18. Lipcse – Németország

17. Moszkva – Oroszország

16. Brugge – Belgium

15. Manchester – Egyesült Királyság

14. Prága – Csehország

13. Tallinn – Észtország

12. Köln – Németország

11. Edinburgh – Skócia

10. Govone & Asti – Olaszország

9. Brüsszel – Belgium

8. Madeira – Portugália

7. Trier – Németország

6. Craiova – Románia

5. Montbeliard -Franciaország

4. Bécs – Ausztria

3. Metz – Franciaország

2. Basel – Svédország

1. Advent Bazilika – Budapest

Az Advent Bazilika évek óta az európai élmezőnyben szerepel: a tavalyi szavazáson a második helyet szerezte meg, míg 2019-ben pedig az élen végezve, első ízben viselhette a legjobbnak járó címet. Evvel a 2020 legjobb karácsonyi vásár címet nyerte el.

Az Advent Bazilika a csaknem 25 ezer leadott szavazattal nem pusztán az összesített szavazáson végzett az élen, de az Angliából és az Egyesült Államokból érkezők körében is az abszolút kedvencnek bizonyult.

A Bazilika előtt január 1-ig látogatható karácsonyi vásár idén tizenegyedik alkalommal fogadja az érdeklődőket. Különleges szelfiponttal, a Bazilikára vetített 3D fényfestéssel, ingyenesen igénybe vehető korcsolyapályával, valamint csaknem 100 kézműves és gasztronómiai kiállítóval csábítja a családokat.

A vásár belvárosi gyalogosforgalomtól elzárt részébe kapukon keresztül, védettségi igazolvány ellenőrzése után lehet belépni.

A fotó az Advent Bazilika Facebook oldaláról származik.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük