Varázslatos karácsony szikrázó napsütésben

Van, aki csak otthon tudja elképzelni a karácsonyt, lehetőleg hófehéren, a hatalmas hópelyhek táncát fürkészve a meleg, karácsonyi illatokkal teli szobából. Sokan viszont egy egzotikus helyen eltöltött karácsonyról álmodoznak, ahol szikrázó napsütésben lehet ünnepelni. Nekik ugyan le kell mondaniuk a karácsonyfáról, de a rengeteg különleges élmény kárpótolja őket. Hat szuper helyet hoztam az évvégi ünnepléshez, ahol megtapasztalhatjuk, milyen is a karácsony napsütésben.

Karácsony napsütésben – 6 szuper hely az évvégi ünnepléshez

Dél-Olaszország

Míg Olaszország északi részén, az Alpok hófödte csúcsaiban gyönyörködhetünk és a téli sportokban lelhetjük örömünket, addig az ország déli részén ragyogó napsütésben kirándulhatunk és tapasztalhatjuk meg, milyen is a hamisítatlan dolce vita.

Ókori romok, romantikus barlangok, festői partszakaszok, fortyogó vulkán, limoncello, mozzarella és verőfényes napsütés. Nápoly környékén mindezt karácsony környékén is megtaláljuk és igazán feledhetetlen utazást tehetünk a pizza hazájában és a közeli településeken.

Nézd meg Pajorné Kiss Edit képes beszámolójából, hogy melyek a legizgalmasabb városok Dél-Olaszországban!

Olvasónk az alábbi bejegyzésben azt mutatja meg, milyen gyönyörűek Dél-Olaszország növényei szilveszterkor.

Dubaj

Akit vonz Dubaj csodavilága, annak feltétlenül az év vége felé érdemes odalátogatnia. Novembertől januárig az időjárás az elviselhető 18 és 25 fok között mozog, viszont a nap szinte állandóan ragyog. Az izgalmas látnivalók mellett itt a vásárlás is érdekes program lehet.

A Ski Dubai falai között még síelhetünk is. Forróborra azonban ne számítsunk, mert tilos az alkoholfogyasztás. Persze a turisták a szállodákban jó borsos áron mindenféle alkoholhoz hozzáférhetnek.

Bár Dubaj hivatalos vallása az iszlám, az összes többi vallás gyakorlására is van lehetőség. A számos katolikus templom közül a St. Mary az egyik legnagyobb, ahol az ünnepi szertartásokat is megtartják.

Dubaj azurkék, fehérhomokos tengerpartja ideális a nyaralásra.

A téli hónapban van nyitva a Miracle Garden (Csodák kertje), az Egyesült Arab Emirátusok legnagyobb virágos kertje Dubajban. Botanikus kertnek nem nevezhetjük, mert nem őshonos növényekkel benépesített kertről van szó, egynyári növényekből készítenek látványos dekorációkat.

Gran Canária, Kanári-szigetek

Örök napsütés, különleges növények és tavaszi virágillat. Leginkább ezekkel a szavakkal jellemzi egy virágimádó az “Örök tavasz szigeteként” is emlegetett Kanár-szigeteket. A Spanyolországhoz tartozó, Afrika partjaitól csupán 200-300 km-re fekvő szigetcsoport hét nagyobb és tübb kisebb szigetből áll. A különleges mikroklímának köszönhetően a Kanári-szigetek növényei állandó burjánzásukkal beszínezik az egész tájat.

Gran Canaria (spanyolul „Nagy Kanári-sziget”) a Kanári-szigetek névadó, és egyben a a harmadik legnagyobb tagja. A  Spanyolországhoz tartozó, Afrika partjaitól csupán 200-300 km-re az Atlanti-óceánban fekvő, csaknem kör alakú sziget 1532 km²-en terül el. A különleges mikroklímájú terület rengeteg különleges növénynek ad otthont. 

A decemberi nyár ellenére a Kanári-szigeteken a karácsony az egyik legjelesebb ünnep, és amennyire lehet, hagyományos módon tartják meg. Az éjféli mise után nem haza mennek az emberek, hanem az utcákon folytatódik a kisded Jézus megszületésének ünneplése.

Mindez azért is éjszaka történik, mert decemberben nappal akár 30 fok is lehet.

Kambodzsa

Decemberben, a száraz évszakban érdemes felkeresni Kambodzsát. A múltból itt maradt gyönyörű, egykori gyarmati városai mellett természtesen Angkor a legnépszerűbb.

A dzsungelbe épült ősi város az 1925-ben alapított Angkor Nemzeti Parkban fekszik. A mintegy 400 km²-en elterülő Angkor Régészeti Park a Khmer Birodalom 9. és 15. század közötti fővárosának fenséges romjait foglalja magában. 1992 óta az UNESCO világörökség része.

Madeira

Madeira Portugália egyik autonóm területe, a vulkáni eredetű, Atlanti-óceánban fekvő Madeira-szigetek legnagyobbika. Gyakran csak Madeiraként emlegetjük, de valójában egy szigetcsoportról van szó, ami két nagyobb és több kisebb szigetből áll. A Portugáliához tartozó, de Lisszabontól 978 km-re fekvő Madeira öt kontinens több száz növényfajának ad otthont. Leginkább a természeti szépségei miatt érdemes felkeresni.

Rövid ujjú ruhában sétálgatva válogatni a karácsonyi ajándékok között igazán különleges élmény. Nézd meg fotókon, mi vár rád Madeirán, ha megtapasztalnád, milyen a karácsony napsütésben.

Thaiföld

Thaiföld az egzotikus nyaralás egyik szinomímájává vált. Kristálytiszta tengere, buja növényzete, hófehér homokos tengerpartja, a vendégszerető helyiek, az ínycsiklandó ételek és a felbecsülhetetlen értékű műemlékek mellett a pompás időjárás is hozzájárult ehhez.

Thaiföldre szintén a téli hónapokban érdemes ellátogatni. Itt a sok turistának köszönhetően a decemberi dekorációnak része lett a karácsonyi díszítés, de az valójában csak üzleti fogás.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük