Vár a Mini Mozdonyok Nagy Napja Szarvason

Ki ne szeretett volna gyermekként egy hatalmas terepasztalt, amint viaduktokon, alagutakban bujócskázva suhannak a kisvonatok? Vagy legalább órákig elbűvölten csodálni a mini világot. Ha magadra ismertél, vagy szeretnél a gyermekeidnek egy felejthetetlen napot ajándékozni, akkor irány Szarvas és a Mini Mozdonyok Nagy Napja! Különösen érdekes programra invitál a Mini Magyarország makettpark 2020. július 12-én, vasárnap.

Mini Mozdonyok Nagy Napja

Az utóbbi egy hónap bejegyzéseit végig nézve azt is gondolhatod, hogy engem is megcsapott a mozdony füstje és ámulatba ejtett a mini világ. Hát lehet. Kezdtem a Dinnyési Várkert és skanzennel, aztán írtam a Széchenyi-hegyi gyermekvasútról, majd pedig készítettem egy áttekintő, térképes bejegyzést hazánk kisvasútjairól.  Egyszerűen imádom ezeket.

Mini Mozdonyok Nagy Napja Szarvason – 2020. július 12

Azt gondolom, az a leghitelesebb, ha a Mini Magyarország honlapjáról változatás nélkül mutatom, mi vár rátok vasárnap, ha ellátogattok Szarvasra.

Egyedülálló látványossággal várja a látogatókat a Mini Magyarország makettpark a Mini Mozdonyok Nagy Napján!

2020. július 12-én (vasárnap) is hazánk legnagyobb, több mint hatszáz méter hosszú szabadtéri makettvasút-hálózatán a látogatók egy gombnyomással indíthatják el makettparkunk saját mozdonyait.

Idei évben ismét különleges vendégvonatok érkeznek, kizárólag erre a napra: Vasárnap itt rója majd a síneket több svájci tehervonat, mely a ’60-as, ’80-as és ’90-es éveket idézi fel. Valamint ezen a napon egyedülálló látványosság is készülünk: mintegy 14 méter hosszú mozdony és teher vontatmányai is zakatolnak majd körbe-körbe, melyek között szénszállító, tartálykocsi, állatszállító, faszállító, terményszállító kocsik is felfedezhetőek lesznek.

Az amerikai dízel tehervonatok jellegzetes amerikai hangulatú kocsikból tevődnek össze, ami modell viszonylatban már rendkívül hosszúnak számító, harminc kocsis szerelvények. Az amerikai dízelmozdonyok 30 vontatmánnyal CSAK ITT, CSAK EZEN A NAPON láthatóak majd a Mini Magyarország makettparkban!

A vonatozás élményét hang hatások teszik teljessé. A modellek útja mini hidakon, viaduktokon és alagutakon át, a hazai vasúttörténet hőskorát megidéző közel tucatnyi vasútállomás között vezet.

Hívnak a mozdonyok, vár a Mini Magyarország makettpark!

További információkat a Mini Magyarország hivatalos oldalán találsz.

Igazán izgalmas és tartalmas program. Kár lenne kihagyni, csak úgy, mint a Békés megyei város további látnivalóit, mint például a szomszédban található Pepi-kertet, azaz a Szarvasi Arborétumot vagy a hazánkban egyedülálló Szárazmalmot.

A bejegyzésben szereplő fotót nem Szarvason, hanem a Swissminiatur parkban, Svájcban készítettem.

Kedvcsinálóként nézz meg egy videót a Mini Magyarország makettparkról!

https://youtu.be/6mrnNCoxnTA

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük