Három legnagyobb tavunknál vár a Magyar Tavak Fesztiválja

A Magyar Tavak Fesztiválja 2022 nyarán a szokásos színvonalon, de immár három legnagyobb tavunknál várja mindazokat, akik a kultúrát és a természet közelségét ötvözve szeretnének kikapcsolódni. A három különböző helyszínen és időpontban jelentkező programsorozat a hazai és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és jazz zenei élet legnívósabb előadóit hozza el a tópartokra. Június 24–25-én a Velencei-tónál, július 29–30–31-én a Tisza-tónál, augusztus 26-án pedig a Balatonnál fesztiválozhatunk.

Tisza-tó, a Magyar Tavak Fesztiválja egyik helyszíne

Magyar Tavak Fesztiválja – 2022. nyara

A Tisza-tónál már kilencedik alkalommal rendezik meg a Tisza-tavi Fesztivált. A programsorozat sikerének kulcsa igen egyszerű: kiviszi a klasszikus zenét a természetbe, mindezt sporttal kombinálja. Az egyre növekvő érdeklődésnek és látogatószámnak köszönhetően 2022-ben a fesztivál már mindhárom nagy tavunknál elérhető lesz.

A Magyar Tavak Fesztiválja idején egy, két vagy három napon át a vízparton, a szabad ég alatt élvezhetjük a kultúrát madárcsicsergés és a természet nyújtotta gyönyörű panoráma mellett. A fesztivál bemutatja hazánk legszebb régióinak növény- és madárvilágát, sőt, a környék népi kultúráját is. A klasszikus zenei, opera- és jazz előadások a megszokottól teljesen eltérő, természetes környezetben zajlanak, a hangulat és a művészi élmény páratlan.

Velencei-tó – június 24-25.

Június 24-én a Velencei-tónál nyitja idei évadát a Magyar Tavak Fesztiválja. Az első nap estéjén gálakoncerttel indul a fesztivál a kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon.

A második napon, június 25-én a kerékpározásé lesz a főszerep. A résztvevők a Velencei-tavat tekerik körbe, majd az egyes megállókon neves előadók várják őket produkcióikkal. A nap végén a visszaérkezőket a kápolnásnyéki Halász-kastélyban finom ételek, frissen csapolt Nyéki sör és üdítő fröccs várja.

Tisza-tó – július 29-31.

A Magyar Tavak Fesztiválja legnépszerűbb és egyben legrégebbi helyszínén, a Tisza-tónál három napon át élvezhetjük a természet, a sport és a kultúra adta varázst. Július 29-én este nagyszabású gálaesttel indul útjára a hétvége a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőparkban.

Július 30-án a Tisza-tó körbekerékpározásával, azaz a Tour D’Operával folytatódik a fesztivál. Minden partmenti településen koncerttel várják a fesztiválozókat.

A fesztivál utolsó napján, július 31-én, vasárnap reggel a családi napon először a futásé, majd a csónakázásé lesz a főszerep.

Balaton – augusztus 26.

Idén először a Balatonnál, a csodálatos Tihanyi-félszigeten is debütál a Magyar Tavak Fesztiválja, ahol a Tisza-, illetve a Velencei-tónál megszokott hangulatban, minőségben és programmal készülnek a szervezők.

Augusztus 26-án, pénteken este nyolc órától a Bujtor István Szabadtéri Színpadon gálakoncertre invitálják az érdeklődőket, ahol fellép a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Miklósa Erika, Iván Szandra, Tóth Vera, Csiszár István, Rab Gyula, Pataki Bence, Cserta Balázs zenekara és ifj. Balogh Ferenc.

A Magyar Tavak Fesztiválja tartalmas programjairól a hivatalos oldalon tudhatsz meg többet.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük