Vár a Budapesti Színházak Éjszakája 2024 + kvíz

Öt év kihagyás után végre újra itt a várva várt esemény, ahol a fővárosi teátrumok szélesre tárják kapuikat, hogy nézők és színházi alkotók közvetlenebb körülmények között találkozhassanak. 2024. március 23-án újra lesz Budapesti Színházak éjszakája, amikor 46 színház, egyetlen karszalaggal látogatható. Most egy kvízjátékkal azt is letesztelheted, mennyit tudsz a magyar színházakról.

Vígszínház

Budapesti Színházak Éjszakája 2024. március 23

A Városmajori Szabadtéri Színpad és Kristály szervezésében újjászületik a színházrajongók találkozója, ami új szlogennel, új ötletekkel és soha nem látott csatlakozási kedvvel várja a színházkedvelőket. Ez a fesztivál igazi kuriózum, hiszen 46 színház jelezte részvételi szándékát, ami rekordnak számít a program történetében.

A rendezvény alapkoncepciója megmarad: a színházak saját épületükben, társulatuk és munkatársaik által kitalált és megvalósított programokat kínálnak a nézőknek. A „Minden egy!” jelmondat jegyében ez a rendezvény nem csak a színházakról szól, hanem a közösségről, az egységről, az összetartozásról.

Készülj fel arra, hogy részese lehess egy különleges, összetartó közösségnek, ahol a színház varázsa és az emberi kapcsolatok ereje találkozik. Ne hagyd ki ezt az eseményt, amely a magyar színházművészet egyik legkiemelkedőbb pillanatát fogja jelenteni!

Időpont: 2024. március 23.

Helyszín: Budapest színházai

Csatlakozó színházak

I 6szín; Art Színtér; Átrium Színház; Baltazár Színház; Bethlen Téri Színház; Budaörsi Latinovits Színház; Budapest Bábszínház; Budapesti Operettszínház; DANTE Közösségi Alkotótér; Déryné Program; Dumaszínház; FEM Arts Cafe; Játékszín; József Attila Színház; Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház; Karinthy Színház; Katona József Színház; Klebelsberg Kultúrkúria; Kristály Színtér; KUGLER Art; Madách Színház; Magyar Állami Operaház; Marczibányi Téri Művelődési Központ; Momentán Társulat; Nemzeti Táncszínház; Óbudai Társaskör; Orlai Produkció; Örkény István Színház; Pesti Magyar Színház; Pinceszínház; PopUp Produkció; Radnóti Miklós Színház; Rózsavölgyi Szalon; RS9 Színház; Stúdió K.; SZFE Sinkovits Imre Színházművészeti Intézet; Szkéné Színház; Térszínház; Thália Színház; Trafó Kortárs Művészetek Háza; Újszínház; Vidám Színpad; Vígszínház

A rendezvény karszalaggal látogatható. Elég csupán egyetlen karszalagot váltani, hisz az valamennyi csatlakozott színház programjának megtekintésére feljogosít.

Az előre megváltott vouchereket március 18-tól lehet majd karszalagra beváltani a résztvevő színházak szervezési osztályán vagy jegypénztáraiban. Az eseményen lesznek regisztrációhoz kötött programok is, amelyeken a nézőszám korlátozott, ezekre az online megvásárolt e-ticketet tartalmazó visszaigazoló levélben található egyedi kuponkóddal lesz lehetősége helyet foglalni a karszalaggal rendelkező nézőknek. 

Részletes program és további információ a Budapesti Színházak Éjszakájának hivatalos oldalán érhető el.

Budapesti Színházak Éjszakája 2024 videója

A 2024-es dala az Aranyakkord együttes egyik szerzeménye lett. Az én Budapestem című szám azt a fővárost festi le, amelyet az esti színházba, buliba, étterembe igyekvő emberek látnak: a fülledt, villódzó fényekkel teli, budapesti éjszakát. A produkció szerzői és előadói, Kiss Tibor, Vastag Gábor és Gábor Andor a BPSZÉ kedvéért frissítették fel, dolgozták át dalukat.

A zenéhez videoklip is készült a zenekar és a csatlakozó színházak művészeinek részvételével, a filmet Mátyássy Áron Balázs Béla-díjas film- és televíziórendező, forgatókönyvíró rendezte, Nagy Marcell vállalta az operatőri munkát, és Duda Éva volt a koreográfus. A klipben szerepet vállalt színészek – Ács Norbert, Bakonyi Alexa, Balogh Benjámin, Csonka András, Csőre Gábor, Dolhai Attila, Döbrösi Laura, Dragos Dániel, Hegedűs D. Géza, Keresztes Tamás, Kirády Marcell, Kovács Kata Milla, László Boldizsár, Nagy Sándor, Pál András, Peremartoni Krisztina, Pikali Gerda, Podlovics Laura, Szilvási Anna, Tabajdi Anna, Ullmann Mónika, Vass György és Zsigmond Emőke -különbözőszínházi karakterek szerepébe és jelmezébe bújtak, hogy együtt énekeljenek a zenekar tagjaival.

Színházi kvíz

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük