Vadvirágos vidéki Anglia

A vadvirágos vidéki Anglia felfedezésére hívlak olvasónk segítségével. Edit az UNESCO Világörökségi listára is felkerült Durdle Door tengerparti szakasz közelében barangolva örökítette meg a gyönyörű vadvirágokat, a természet összes szépségét, formáját és színét.

vadvirágos vidéki Anglia

Vadvirágos vidéki Anglia

Szelle Edit olvasónk a vidéki Anglia vadvirágos paradicsomában járt. Az UNESCO Világörökségi listára is felkerült Durdle Door közelében fotózta a gyönyörű vadvirágokat, ahol 180 millió évvel ezelőtt még dinoszauruszok éltek. Az itt talált állati és növényi ősleletek különösen értékesek.

El sem lehet képzelni, hogy a napjainkban látható virágok milyen nagy átváltozásokon mentek át, mi minden kellett a túlélésükhöz. A virágok színe és formája több millió éves fejlődés eredménye.

A növények fennmaradásuk az őket beporzó rovaroknak, a magokat szétszóró madaraknak és az azokat szerte hordó szellőnek köszönhető.

A különösen színes virágok a tápanyag szegény talajnak köszönhetik pompájukat, a sovány talajon ugyanis színpompásabb vadvirágok nőnek.

Anglia nemzeti virága a “tudor rózsa” nem épp vadon termő virág, nemcsoda, hogy nem került a fényképezőgép fókuszába. Skócia nemzeti virágából, a bogáncsból azonban többet is sikerült lencsevégre kapni.

Angliában, csak úgy, mint Skóciában, igen népszerűek a karavánparkok, ahol elfogadható áron lehet szállást találni a látnivalók közelében.

Az egyszerűektől és luxus kivitelűekig foglalhatók lakókocsik. Míg egy lakókocsit 6-8 millió forintért lehet megvásárolni, egy lakást vagy házat minimum 50-100 millió forintnak megfelelő fontért árulnak.

Sokaknak a legkedveltebb nyári szállásuk a saját vagy bérelt lakókocsijuk. A jól felszerelt lakókocsik környezetét kis virágoskertekkel teszik otthonossá. És milyen jól teszik!

Naygon köszönöm a csodálatos fotókat Szelle Editnek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük