Utazási idézetek a javából

Szeretek idézeteket olvasgatni. Gyakran találok olyat, amivel azonosulni tudok, ami elgondolkodtat, tovább gondolásra késztet vagy épp megnevettet. Az utazási idézetek legkedveltebbjeit most felteszem ide a blogra is, így ha legközelebb szemezgetni támad kedvem, egyszerűen megtalálom azokat.

Szegedi Füvészkert

Utazási idézetek a javából

Az utazás az én drogom. A függőséget csak kezelni lehet, kigyógyulni belőle sosem!

Kordos Szabolcs


Hatalmas kagylógyűjteményem van, amit csak úgy elszórva tartok a világ tengerpartjain. Talán már láttad.

Graffiti


Szeretnék fellógatni a házamban egy térképet a világról, és mindenhova rajzszögeket tenni, ahova elutaztam. De először el kell utaznom a térkép két felső sarkába, hogy ne essen le.

Mitchell Lee Hedberg


A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.

Bengt Danielsson


Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.

Márai Sándor


Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.

Edward Abbey


A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.

Szent Ágoston


A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.

Tolkien


A legjobb út nem feltétlenül keletről nyugatra vagy a hegy lábától a csúcsra, hanem szívtől szívig vezet. Utazás közben lelünk rá a hangunkra.

Jeremy Collins


A zarándok olyan utazó, akinek az úti célja szellemi-spirituális.

Holly Goldberg Sloan


A fizikai és az időbeli távolság mindig meghatványozza, hogy egy adott hely vagy esemény mennyire tűnik veszélyesnek. Távolról minden sokkal ijesztőbbnek tűnik, mint amikor közel érve megtapasztaljuk a valóságot.

Al Ghaoui Hesna


Másutt lenni jó, más világokat, más életeket megismerni, bennük részt venni vonzó, az ember valahogy tágasabban érzi magát, szelleme nyitottabb, lelke nyugodtabb, teste könnyebb lesz. Aztán persze hazamenni is jó (és majd újra elmenni is).

Lángh Júlia


Semmi sem írja elő, hogy örökre ott kell maradnunk, ahol születtünk. Attól még nem lesz rossz ember valaki, hogy ki akar próbálni valami újat.

Emily M. Danforth


Annyira abszurd dolog, ha az embernek el kell mennie onnan, ahol van, ahol bele van gyökerezve mindenbe. Aztán meg hiába tér haza valaki öt vagy tíz év múlva, már nem ugyanaz az ember jön vissza.

Oravecz Imre


Valamennyien hazaszálló vándormadarak vagyunk. A lenti táj változik, a föld más, a felhők jönnek-mennek, alattunk országok, hegyek, mezők, erdők, tengerek maradnak el – végleges otthonunk nincs, sehol sincs, s ha valahol leszállunk, ott csak vendégek vagyunk, átutazók, mert tovább kell szállni.

Müller Péter


Minél tovább vagyok külföldön, a honvágy annál kívánatosabbra színezi a hétköznapi élet váratlan hungarikumait.

Holch Gábor


Egy emberélet nem elegendő ahhoz, hogy a földgolyóbist, vagy annak akár csak a negyedét is, bejárja és megcsodálja.

Dimitri Verhulst

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük