Ünnepi fényekkel csábít a Szegedi Karácsonyi Hetek

Szeged, a napfény városa télen is izgalmas és vonzó célpont. Az ikonikus épületek között és hangulatos utcákon, tereken sétálva minden adott arra, hogy átéljük a közelgő karácsony hangulatát. A Szegedi Karácsonyi Hetek programjain nemcsak ajándékokat vásárolhatunk, hanem feledhetetlen élményekkel is gazdagodhatunk.

Szegedi Karácsonyi Hetek

Ünnepi fényekkel csábít a Szegedi Karácsonyi Hetek

Magam sem tudom megmondani, mi az ami miatt Szeged oly kedves számomra. Már az első találkozás feledhetetlen volt. A meleg nyári napon teljesen elbűvölt és magával ragadott a város különös hangulata. Azóta többször, különböző évszakokban visszatértem már. Persze azért leginkább nyáron, a Szabadtéri Játékok idején. Nem csoda, hogy több mint 50 Szeged látnivalóiról szól bejegyzésem született már.

A karácsonyi ünnepvárás idején csak egyszer, már jó pár évvel ezelőtt jártam a Tisza-parti megyeszékhelyen, de akkor sem kellett csalódnom. Az idei fotókat látva viszont eldöntöttem, hogy jövőre nem hagyom ki az ünnepváró Szegedet.

Decemberben nincs is hangulatosabb, mint egy bájos karácsonyi faluban sétálni, és elveszni az árusok között forralt bort kortyolgatva, mindezért pedig nem kell külföldre sem utazni. Szegeden ugyanis több helyen is találkozhatunk adventi vásárral: a Széchenyi téren gasztroárusok és óriáskerék vár, a Dóm téren – aminek közepén szalmalabirintus áll – hagyományos árusokkal is találkozhatunk, a Klauzál és Dugonics tereken pedig több tízezer égővel díszített, óriási rénszarvast és hatalmas karácsonyfát csodálhatunk meg.

Pónilovaglás, bújócskázás egy szalmalabirintusban, óriáskerekezés és angyalszárnnyal fotózkodás – ez csak néhány azok közül programok közül, amikkel várják a gyerekeket – meg persze a felnőtteket is – a szegedi karácsonyi vásárban. – olvasható a Szegedi Karácsony Facebook oldalon.

A fotók a Szegedikarácsony Facebook oldalról származnak, ahol további fotókat és aktuális információkat találsz a szegedi ünnepvásár pillanataiból.

Ha még az idén ellátogatsz Szegedre, akkor ne hagyd a Sissi királyné feketén-fehéren kiállítást sem.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük