Újra kávézhatunk a Lotz terem freskói alatt

Közel két éves kihagyás után ismét kávézhatunk a Parisi Nagyáruház Andrássy úti impozáns épületének Lotz termében. A Lotz Károly és Feszty Árpád csodálatos festményeivel díszített teremnél nem is kívánhatnánk méltóbb helyet egy kis felfrissülésre. Nézzük is, milyenek a Lotz terem freskói!

Lotz terem freskói

A Parisi Nagyáruház történetében egy újabb fejezet kezdődött 2018 áprilisában, amikor a patinás épület egy részét az Andrássy Élményközpont foglalta el, az emeleten pedig újra megnyílt a kávézó.

A 1500 négyzetméter összterületű földszintjén és első emeletén egy Japánból vásárolt licencű kiállítás, az Európában elsőként Budapesten látható tudományos játszótér, a Future Park nyílt meg. Itt most május 31-ig Avatar címmel a Na’vik csodálatos világát, Pandorát fedezhetjük fel.

Lotz terem freskói

A felső szinten található, az egykor bálteremként szolgált Lotz teremben kétség kívül hazánk egyik legszebb kávézója nyílik, köszönhetően a terem freskóit készítő Lotz Károlynak és Feszty Árpádnak. Az eredeti falképekkel díszített neoreneszánsz stílusú termet az áruház 1900-as évek elején, az átépítésekor restaurálták, majd ezután is többször felújították. Jelenlegi állapotát az 1963-64-es felújításkor nyerte el. A munkák ekkor 24 millióba kerültek.

A festmények egy része Feszty Árpádtól, az Ópusztaszeren látható A magyarok bejövetele körkép festőjétől származik. Ezt bizonyítja, hogy az ács képében az ő önarcképe fedezhető fel.

További hasonló olvasnivalók

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük