Új helyszínen lesz a Tulipánnap Hollandiában

Évtizedes hagyománya van a minden év január harmadik szombatján rendezett Nemzeti Tulipánnapnak Hollandiában. 2023. január 21-én új helyszínen, az amszterdami Múzeum téren kerül kiállításra a 200.000 szál tulipán. Az ingyenes Tulipánnap rendezvényről minden látogató magával vihet húsz virágzó és hagymás tulipánt.

tulipánszezon Hollandiában

Tulipánnap Hollandiában

„Tipikus holland és az egész viliág csodálja.” – ez lesz a mottója 2023, január 21-én 13 és 16 óra között megrendezésre kerülő Nemzeti Tulipánnapnak.

A Nemzeti Tulipánnap az egyik legfontosabb ünnep Hollandiában, amit az ország szimbolikus virágának tiszteletére rendeznek meg. Ez tulajdonképpen a tulipánszezon hivatalos megnyitója. Az évente eladott 2 milliárd szál tulipán és virághagyma 90%-a Hollandiából származik és az Aelsmeeri virágtőzsdén keresztül jut el a világ minden pontjára.

2021-ben a Covid járvány miatt nem tartottak nyilvános ünnepséget a tulipánoknak, 2022-ben pedig rendkívüli módon, hajókról osztogatták a tulipánokat.

A különösen nagy várakozás előző meg 2023-as, immár 11. tulipánosztást. A rendezvényre ezúttal nem a megszokott Dam téren, a királyi palota előtt kerül sor. A tulipán kiállítást a Múzeum téren rendezik meg, a Rijsk Múzeum és a Van Gogh Múzeum szomszédságában.

A több mint 200 000 tulipánt szétosztják a látogatók között. Minden látogató választhat húsz gyönyörű tulipánt. Tizet, hogy tavaszt vigyen az otthonába, és tíz tulipánt, hogy meglepje vele egy szerettét.

Hollandia fő tulipános attrakcióra 2023. március 23-ig kell várni. Ekkor nyitja meg kapuját Keukenhof, a 32 hektáros fantasztikus virágpark. A 2023. május 14-ig látogatható kertben a több mint hét millió tulipán mellett nárciszok, jácintok és krókuszok milliói kápráztatják el a virágimádókat.

Videó egy Tulipánnapról

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük