Üdvözlet Budapestről – flashmob videó népzenével

Az év utolsó negyedévében érkezik a legtöbb turista Budapestre. Na nem az idén. Ahogy mi nem utazhatunk, úgy a turisták áradata is elmarad. Reméljük tavasztól már tényleg minden megváltozik és újra nyüzsgővé válnak a főváros legszebb helyszínei. Az Üdvözlet Budapestről videó nagyon jó kis turista csalogató. Táncoslábú fiatalok Budapest csodálatos helyszínén mutatják be, milyen is a magyar virtus. 

Széchenyi lánchíd

Harkay Zsuzsa olvasónk hívta a figyelmet a fantasztikus videóra: „Imádom a flashmobot. Talán ez (is) a kedvenc! Mert fantasztikus a hely kiválasztás, mert igazán magyaros. Az emberek a flashmobnál mosolyognak, vidámak. Ezekből a pillanatokból kellene több. Öröm, és mosolygás!😍” –

Ez a flashmob, magyarul villámcsődület valóba méltó köszöntő hazánktól. Szó se róla, az én szívembe is azonnal belopta magát a sok lelkes fiatal előadása. A helyszínválaztás is kitűnő. Jó látni a fiatalos lendületet és a hagyomány tiszteletet, amivel a lányok és fiúk ropják. Látszik, hogy ezt az egészet nem kényszerből csinálják, minden egyes hang és lépés szívből jön.

Úgy gondolom, hogy nemcsak Budapest iránti elfogultságom okán tartom tökéltesnek. Keresve sem lehetett volna jobb helyszínt találni, mint a Duna-korzó a Lánchíddal, amihez a Budai Vár szolgáltatta a hátteret.

Szerintem külföldiek számára is átmegy az üzenet és megérzik, megértik belőle, milyen is a magyar virtus. Az biztos, hogy egy ilyen videót látva én erős késztetést éreznék, hogy elinduljak és felfedezzem a helyszínt.

Üdvözlet Budapestről – flashmob

„A Petőfi Sándor Program és a Kőrösi Csoma Sándor Program 2016-2017-es évada május végén zárul. A szolgálatot teljesített ösztöndíjasok hazatérnek, ám hamarosan új ösztöndíjasok utaznak a diaszpórába és a szórványba, hogy erősítsék az ott élő magyarság identitását, segítsék közösségeiket. A két program teljes csapata addig is üdvözletét küldi ezzel a flashmobbal.

Együttes: Műegyetemi Néptáncegyüttes

Koreográfus: Józsa Tamás

Munkatársak: Almási Berta, Marosy Gerda, Módos Máté

Zene: Góbé Zenekar

Vezető operatőr: Karáth Zita

Operatőr: Balázs Dániel, Gyöngy Péter, Kuzma Viktor, Jánossy Gergő

Rendező: Szuchy Zsuzsanna”

Kattints a lejátszás gombra és csodáld meg a fiatalok csodálatos táncát!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

 1. Gazsóné Berecz Ilona szerint:

  Szeretettel gratulálok a tevékenységéhez. Ma – két sütés között – bekapcsoltam a gépemet és szétnéztem. Véletlenül akadtam a blogjára ami felkeltette az érdeklődésemet, mert páratlanul gazdagon mutatja be – többek között -hazánk csodáit, és a szó szoros értelmében a csodáit. Sokat járunk az országban is, ennek ellenére több olyan helyet találtam ami elnyerte a tetszésemet. Amit az elmúlt negyed órában láttam arra feltette a koronát a flashmob, nagyon megörvendeztetett, hogy vannak olyan koreográfusok, táncosok akik nem sajnálják az időt, munkát arra, hogy láthassuk milyenek is a mai fiatalok, mert ilyen oldalról kevésbé ismerhetjük a tevékenységüket. Csak gratulálni tudok a koerográfus csapatnak és nagyon-nagyon sok hasonló bemutatót kívánok magunknak. Önnek áldott, békés ünnepeket és további sikeres munkát kívánok: Gazsóné Berecz Ilona

  • Nagy Jucó szerint:

   Kedves Ilona!
   Nagyon köszönöm a megtisztelő szavakat és jókívánságokat!
   Igyekszem a jövőben is hasonló témákat hozni.
   Áldott karácsonyt kívánok szeretettel: Nagy Jucó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük