Turizmus Világnapja 2022 rendezvények

Minden év szeptember 27-én a Turizmus Világnapját ünnepeljük. 2022-ben ezen a napon és az ezt megelőző hétvégén, szeptember 23. és 25. között turisztikai szolgáltatók ingyenes vagy kedvezményes programokkal várják a résztvevőket a Turizmus Világnapja 2022 rendezvénysorozatra.

Millennium Háza a Városligetben

Turizmus Világnapja 2022 rendezvényei

Szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepelik a turizmust. A kiemelt nappal felhívják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékére.

2022-ban különösen fontos a figyelemfelhívás, mert az elmúlt években a covid-járvány a turizmus különösen komoly károkat szenvedett. Idén a programokat az újraindulás jegyében, a Turizmus Világnapja előtti hétvégén is megszervezik, hogy minél többen részt tudjanak azokon venni.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2011. szeptember 27-én ünnepelte először a Turizmus Világnapját, 2013 óta a BKIK által létrehozott BUM (Bevásárlóutca Menedzsment) is állandó szereplője a Turizmus Világnapja budapesti programjainak.

Az igen széles programkínálatban többek között buszos városnézést, élménylátogatásokat, ingyenes vagy kedvezményes gyalogos- és kerékpáros sétákat, hajókázást, szabadulószobás programot is találunk.

A programok mellett örömmel olvastam, hogy nagy kedvencem, a turizmus kártya is akciósan megvásárolható.

A turizmus világnapjához kapcsolódva most a 2023. december 31-ig érvényes, és rengeteg kedvezményt kínáló HungaryCard kártyát 10%-kal csökkentett áron vásárolható meg. A HungaryCard élménykártya számtalan belföldi programlehetőséget kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hogy még olcsóbb legyen felfedezni Magyarország csodálatos tájait, látnivalóit.

A HungaryCard kártya felmutatásával korlátlan alkalommal igénybe vehető kedvezmények (a kártya érvényességi idejéig: 2023.12.31.):

10-20% kedvezmény szálláshelyeken és éttermekben a mindenkori napi szobaárból (ún. rack rate), illetve az a’la carte fogyasztás árából. A kedvezmény a szállodai vagy éttermi számla végösszegéből jár.
10-50% kedvezmény múzeumokban.
10-30% kedvezmény strandokon és termálfürdőkben.
20-100% kedvezmény rendezvényeken.
10-50% kedvezmény kalandparkokban, színházakban, balatoni hajókon, stb.

Csak, hogy néhány kedvencemet emeljem ki, például a féláron nézhetjük meg a Zsolnay-negyedet, a Pipó várát, vagy Szegedi Nemzeti Színház előadását.

A budapesti és budapest környéki program kínálatról itt tájékozódhatsz.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük