Tulipánvirágzáskor Hollandiában – 7. nap

Sajnos és szerencsére minden véget ér egyszer. Ahogy már induláskor is sejtettük, a 7. nap, az utolsó lett a Tulipánvirágzáskor Hollandiában utunk legkevésbé várt és legkevésbé kedvenc napja. A hosszú buszos utazást csak a három óránkénti technikai szünetek szakították meg.

Passau

7. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST (770 km)

Reggeli után utazás Németországon és Ausztrián keresztül. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk. – ígérte a Proko Travel és úgy is lett. 

Minden utazásnál a hazautazás napja a leghálátlanabb. Televagyunk élményekkel, már semmi új, ismeretlen nem vár ránk. Legszívesebben egy ugrással ott lennénk szeretteink körében, de előttünk a többszáz kilométer, amit valahogy még ki kell bírni. 

És igen, ezen a napon az utasok többsége már feszült, türelmetlen. Többeknek már azon jár az agya, mi minden teendő várja otthon, mennyi mindent kell majd megoldani, bepótolni másnap a munkahelyen. Többen azon izgulnak, hogy vajon mennyi időt kell majd várni a transzferbuszra vagy a többi utasra és mikor hajthatják majd álomba a fejüket.

Nincs mit szépíteni, a hazautazás napja többnyire csak nyüglődés. Még akkor is, ha délelőttre jut egy kis kultúrális csemege, egy kis városnézés. Persze egy lelkes és felkészült idegenvezető ilyenkor is feltalálja magát és megtalálja a módját, hogy felrázza a megfáradt és elcsüggedt csoportot. Az út összefoglalásával felidézi a közössen átélt élményeket és pillanatokat, játékokkal segíti, hogy gyorsabban rohanjon az idő.

Miért szeretek a Proko Travellel utazni?

Többször írtam már, hogy a kedvenc utazási irodám a Proko Travel. Többször utaztam már a szervezésükben és sosem kellett csalódnom. Egy szóval annyit tudok mondani róluk: korrektek. Korrekt a szervezés, a program, az utazás, az autóbusz, a sofőrök, az idegenvezető, a szállások, minden mi fontos az utazás során. És korrektek az árak. Biztos lehetek abban, hogy amit ígértek, azt be is tarják. Nincs ügyeskedés, rejtett költségek. A felkészült személyzet mindig mindent megtesz azért, hogy az utazás a meghirdetett program szerint megvalósulhasson.

Számomra, aki a fotózások miatt szeretek lemaradnak egy kicsit a csoporttól, nagyon nagy pozitívum az audio guide használata. Így akár 100-200 méterről is hallom az idegenvezető tájékoztatóját és közben nyugodtan fotózhatok anélkül, hogy a csoport tagjai állandóan a képben lennének.

Ez ismét egy olyan utazás volt, amiben nem kellett csalódnom. Sőt!

Tulipánvirágzás sorozat előző részei

Az első nap sok utazással telt, de nem maradtak el a látnivalók sem.

2. nap: Luxembourg és Brüsszel. Hosszú utazással és látnivalókkal teli nap várt ránk.

3. nap: Antwerpen, Gent és Brügge. Mindhárom belga város televan gyönyörű látnivalókkal, így egy egész napos felfedezést is megérnek, nemcsak pár órásat.

A Tulipánvirágzáskor Hollandiában utazáson többedmagammal a 4. napot vártuk a leginkább. Ez az a nap, amikor az épített örökségek mellett a természet is nagy hangsúlyt kap. A delfti és a hágai városnézés után jól esett a séta a csodálatos virágok között. A világ legnagyobb tavaszi kertjében, a Keukenhof virágparkban nem kevesebb mint 7 millió tavaszi virág szépségében gyönyörködhettünk.

 

Az utazás 5. napját Amszterdam felfedezésével töltöttük. Virágokból ezen a napon sem volt hiány. A napot a világ legnagyobb virágtőzsdéjén kezdtük, aki akarta megcsodálhatta Van Gogh bámulatos napraforgóit. A városi séta során felkerestük a virágpiacot is, ahol nem volt egyszerű válogatni a csodálatos tulipánhagymák és egyéb gumók, növények között. Nem maradt el a csatornákon való hajókázás és sajtüzem meglátogatása sem.

Az utazás 6. napja ismét sok szépséget tartogatott. A rengeteg élmény hozzájárult ahhoz, hogy elfelejtsük a szomorú tényt, hogy elindultunk hazafelé és a feledhetetlen utazás hamarosan véget ér. Brüsszel látnivalóinak felfedzése után jól is esett egy kis pihenés a buszban, hogy Trier városának felfedezésére is érdeklődéssel induljunk.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük