Tulipánvirágzáskor Hollandiában – 4. nap: Delft és Keukenhof

A Tulipánvirágzáskor Hollandiában utazáson többedmagammal a 4. napot vártuk a leginkább. Ez az a nap, amikor az épített örökségek mellett a természet is nagy hangsúlyt kap. A delfti és a hágai városnézés után jól esett a séta a csodálatos virágok között. A világ legnagyobb tavaszi kertjében, a Keukenhof virágparkban nem kevesebb mint 7 millió tavaszi virág szépségében gyönyörködhettünk. 

Keukenhof tulipánpark Hollandiában

Tulipánvirágzáskor Hollandiában – 4. nap: Delft és Keukenhof

A PROKO Travel által meghirdetett program így szólt:

„4. NAP: DELFT – HÁGA – KEUKENHOF – AMSTERDAM (230 km)

Reggel Hollandiába átérve ismerkedés Delfttel, a porcelánok városával, mely az egyik legszebb és legtipikusabb holland kisváros. A városkát nem csak több száz hídja és csatornái miatt érdemes felkeresni. Folytatjuk utunkat a 10 km-re lévő Hága városába. Hága nem az ország fővárosa, mégis itt ülésezik a parlament. Az okáról beszél idegenvezetőnk. Séta a belvárosban és a parlament környékén. Ezt követően megtekintjük a Nemzetközi Bíróság épületét és a „Béke lángját”. Hágánál van az egyik legszebben kiépített tengerparti szakasza Hollandiának. Természetesen ide is elmegyünk, sőt aki akar, begázolhat az Atlanti-óceán hűs habjai közé is. Délután a Keukenhof virágpark megtekintése szerepel programunkban. Ez egy mesés virágkiállítás, ahol 30 hektáron több millió (!) tulipánban, jácintban, íriszben gyönyörködhetünk. Fantasztikus élmény. Szállás Amsterdamnál. Fakultatív vacsora.”

Delft

Delft tipikus holland kisváros, rengeteg csatornával és fajanszmanufaktúrával. Itt készül a híres kékszínű delfti fajansz, amit helytelenül kékporcelánnak is hívnak. A hangulatos kisvárost „A fajansz városának” is nevezik. Látogatásunkat egy manufaktúrában kezdtünk, ahol megismerhettük a híres fajansz készítésének folyamatát és vásárolhattunk is.

delfti kék fajansz edények

A városnézés során megtekintettük a 14. századi Ótemplomot és az új templomot. Szabadidőben lehetőségünk volt saját magunk felfedezni a várost, közben láttunk néhány 16. és 17. századi késő gótikus és reneszánsz lakóházat is.

Delt templom

Hága

Hollandia fővárosa Amszterdam, ami az ország legjelentősebb gazdasági és kulturális központja. A kormányzati székhely azonban Hága, ami a 16. század óta az ország közigazgatásának székhelye, itt ülésezik a parlament is. Hágában él és dolgozik Vilmos Sándor holland király is, valamint itt található az összes nagykövetség és minisztérium is.

A Parlament mellett megtekintettük a Béke-palotát (Vredespaleis) is, ami a Nemzetközi Bíróság székhelye. Kelleme kikapcsolódás volt a tengerparti séta.

Hága Béke-palota

Keukenhof

A világ legnagyobb tavaszi kertje, Keukenhof pont olyan csoda volt, mint előző látogatásaim során. Egyszerűen nem tudok betelni a rengeteg virágzó növény szépségével és illatával.

Keukenhof

A világ legszebb és legnagyobb tavaszi kertjét, a holland Keukenhofot a két hónapos nyitva tartása alatt több százezren látogatják. A március közepétől május közepéig nyitvatartó kert a tavaszi hagymások színpompájával és illatával valamint varászlatos sétaútjaival igazi testi-lelki feltöltődést, kikapcsolódást ígér. Nézd meg fotókon és videón, hogy milyen csodálatos Keukenhof, Európa konyhakertje, a holland tulipán park!

Amszterdam

Este elkezdtük az ismerkedést a holland fővárossal. Tekintettel arra, hogy az egész 5. napot Amszterdamban töltöttük, a következő részben írok majd az amszterdami élményeimről. 

Rijsk Múzeum épülete Amszterdamban

Tulipán virágzás sorozat előző részei

Az első nap sok utazással telt, de nem maradtak el a látnivalók sem.

Tulipánvirágzáskor Hollandiában – 1. nap: utazás és Passau városnézés

2. nap: Luxembourg és Brüsszel. Hosszú utazással és látnivalókkal teli nap várt ránk.

3. nap: Antwerpen, Gent és Brügge. Mindhárom belga város televan gyönyörű látnivalókkal, így egy egész napos felfedezést is megérnek, nemcsak pár órásat.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük