Tulipánvirágzáskor Hollandiában – 3. nap: Antwerpen, Gent és Brügge

Itt az ígért folytatás a Tulipánvirágzáskor Hollandiában utamról: 3. nap: Antwerpen, Gent és Brügge. Mindhárom belga város televan gyönyörű látnivalókkal, így egy egész napos felfedezést is megérnek, nemcsak pár órásat.

Brugge (Bruges)

Tulipánvirágzáskor Hollandiában – 3. nap: Antwerpen, Gent és Brügge

Ismét nagyon szép és izgalmas nap várt ránk.

Proko Travel katalógusából:

  1. NAP: ANTWERPEN – GENT – BRÜGGE (220 km)

„Ezen a napon, aki akar, önállóan sétál, nézelődik Brüsszelben, vagy tehetnek velünk egy fakultatív belga kirándulást. Először antwerpeni városnézést tartunk. Megtekintjük a Shelde folyót, a főteret, a Grote Markot, valamint a hét hajós fantasztikus gótikus katedrálist Rubens oltárképekkel. Ezt követően Gentbe utazunk. Városnézés során felkeressük a gótikus Szt. Bravo katedrálist, melyben található a „Bárány imádása” szárnyas oltár. A közelében lévő óratornyot és városházát is lefényképezhetjük. Nagyon szép a szobrokkal díszített városháza. Séta Graslei és Korenlei hangulatos épületei közt, majd folytatjuk utunkat Brügge-be, melyet sokan Belgium legszebb városának tartanak. Sétánk során láthatjuk a különleges homlokzatú Hansa házakat. A városháza épülete és a harangtorony a központ ékessége. A várost behálózzák a kis csatornák. Szabadprogram alatt lehet vásárolni a híres brügge-i csipkéből, a belga csokoládéból, vagy a több mint száz fajta belga sörből. Ezt követően, aki gondolja, felkeresheti a közelben lévő templomot, melyben egy Michelangelo szobor is látható. Visszaúton Brüsszelben megállunk a világkiállításra készült híres Atomiumnál. Antwerpen – Gent – Brügge kirándulás (belépővel): 20 €. Szállás, mint előző nap.”

Bármennyire is imádom Brüsszelt, ezt a fakultatív kirándulást nem hagyhattaum ki, hisz Belgium három gyöngyszeme akkor is kihagyhatatlan, ha már többedik alkalommal jár arra a kíváncsi utazó.

Brugge (Bruges)

Antwerpen

Az antwepeni városnézést a várnál kezdtük, ahol megismerkedtünk a város történelmével is.

Az Antwerpeni vár (Het Steen) Belgium második legnagyobb városának óvárosi központjában, Európa egyik legnagyobb kikötőjében áll. A középkori erődben ma hajózási kiállítás látható. A vár előtt Wappernek, a népmesék legendás óriásának szobra magasodik, lábánál két másik emberalakkal.

Antwerpeni vár (Het Steen) és Lange Wapper, az óriás legendája

A város többi látnivalójáról szóló bejegyzés elkészítése még várat magára, de igyekszem hamarosan pótolni.

Gent 

Gent, a flamand város a középkorban Észak-Európa egyik legnagyobb és leggazdagabb települése volt. Jelenleg kikötője, egyeteme és textilipara révén ismert. Kedvelt turisztikai célpont, Észak Firenzéjeként is emlegetik. Lássuk, melyek Gent látnivalói!

Gent látnivalói: Észak Firenzéje Belgiumban

Brügge (Bruges)

Brugge (flamandul), Brügge vagy Bruges (franciául) méltán pályázhat Európa egyik legszebb városközpontja és Belgium legszebb városa címre. Csatornákkal átszelt, középkori girbe-gurba utcácskái és elegáns épületei 2000 óta szerepelnek az UNESCO világörökségi listáján. Az „észak Velencéjének” is hívott Brugge látnivalói igazán megérnek egy kiruccanást.

Begina-udvar Brugge-ben. Na ez meg, mi a csuda lehet? A középkori flamand városokból megmaradt legkülönlegesebb örökségek a Begina-udvarok. A beginázsok a 12.-13. században kialakult vallásos közösségek, a beginák lakhelyei voltak. A beginák önálló életet választó nők voltak, akik a világtól elzárt közösségben, de nem apácaként éltek.

Atomium, Brüsszel

A belga főváros, Brüsszel egyik jelképe az Atomium, ami a tudomány egyik szimbóluma is. A második világháború utáni első világkiállítást 1958. április 17-én nyitották meg Brüsszelben, erre építették az Atomiumotm ami a vas tércentrált köbös fémrácsát jeleníti meg 165 milliárdszoros nagyításban. Eredetileg ideiglenes építménynek szánták, de az Expo alatt akkora népszerűségre tett szert, hogy a város vezetése a megtartása mellett döntött.

Az Atomiumhoz, Brüsszel egyik jelképéhez épp a 60. születésnapja előtt egy nappal érkeztünk. Nem halottam, hogy lett volna bármi ünnepség is április 17-én, de az biztos, hogy egy nappal előbb is fényesen és büszkén ragyogott.

Tulipán virágzás sorozat előző részei

Ideje már, hogy folytassam a Tulipánvirágzáskor Hollandiában utam beszámolóját, vagyis igazából megkezdjem. Bár az első nap hosszú utazással telt, mégis bővelkedett látnivalókban és élményekben.

Itt az ígért folytatás a Tulipánvirágzáskor Hollandiában utamról: 2. nap: Luxembourg és Brüsszel. Hosszú utazással és látnivalókkal teli nap várt ránk.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük