Tulipánvirágzáskor Hollandiában – 2. nap: Luxembourg és Brüsszel

Itt az ígért folytatás a Tulipánvirágzáskor Hollandiában utamról: 2. nap: Luxembourg és Brüsszel. Hosszú utazással és látnivalókkal teli nap várt ránk.

Luxembourg

De nézzük is először mi várt ránk.

A Proko Travel katalógusából:

“2. NAP: NÉMETORSZÁG – LUXEMBOURG – BELGIUM (620 km)

Délelőtt utazás Németországon keresztül. Luxembourgban megállás, gyalogos városnézés: nagyhercegi palota, székesegyház, parlament, városháza, főtér. Gyönyörködhetünk Luxembourg elegáns városában. Lesz szabadprogram, amikor lehet emlékeket vásárolni erről a kicsi, de hangulatos városról. Szállás már Belgiumban (2 éj). Mindkét nap fakultatív vacsora.”

A Velburgi szállásunkat elhagyva folytattuk utunkat a Benelux államok irányába. Egyenletes, jó tempóban haladtunk Németország tájain, közben idegenvezetőnk folytatta Németország bemutatását. Majd ahogy közeledtünk a célpontunk felé, sok érdekességet megtudtunk Európa legnagyobb miniállamáról, a csupán 2586 km2 területű Luxemburgról.

Aztán pedig még a buszban el kezdtük az ismerkedést a pénzügyi világ egyik központjával, Luxembourggal.

A fővárosban 3 órát töltöttünk. Először közös séta keretében, az idegenvezető szakszerű magyarázatai közepette ismerkedtünk a várossal.  Majd volt arra is időnk, hogy bekapjunk pár falatot, ajándékot vásároljunk és önállóan fedezzük fel a hangulatos utcákat.

Ezután Belgium felé vettük az irányt. Nagyon jók voltak az útviszonyok, így még a brüsszeli Európa negyed meglátogatása is belefért a napba. Nagyon jó döntés volt, ezzel időt nyertünk, a következő napokban több időnk jutott Brüsszel belvárosára.

Szép és tartalmas napunk volt, jól esett a pihenés a szálláson.

Az utazás első napjáról itt olvashatsz:

Tulipánvirágzáskor Hollandiában – 1. nap: utazás és Passau városnézés

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük