Török kori történelmi fesztiválra hív Tata

Háromnapos időutazásra vár mindenkit Tata. A Tatai Vár lábánál szemünk előtt elevenedik meg az 1597. évi történelmi ostrom. Immár 14. alkalommal kerül megrendezésre a Tatai Patara Török kori Történelmi Fesztivál 2022. június 3. és 5. között a vizek városában. Tata várának visszafoglalása mellett a török háborúk korának végvári élete is megelevenedik Európa egyik legrangosabb török kori fesztiválján.

Török kori történelmi fesztivál a Tatai várban

14. Tatai Patara Török kori Történelmi Fesztivál – Tata, 2022. június 3 – 5

A 14. alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény a pataráról, azaz kapupetárdáról kapta nevét. Egy ilyen patarával robbantotta be a vár kapuját 1597-ben gróf Pálffy Miklós komáromi főkapitány. A hajnali meglepetésszerű rajtaütésben a nemzetközi keresztény sereg győzedelmeskedett tudott a törökök felett.

Csaknem 300 hazai és külföldi hagyományőrző részvételével, hadtörténész által megtervezett, látványos ütközetekkel, katonai táborokkal, életmód-bemutatókkal, párbajokkal várják az érdeklődőket a rendezvényen.

A Tatai vár visszafoglalásának eseményeit az eredeti török kori helyszíneken, a tatai vár védmű rendszerében mutaják be. A csatajelenetekben pikások, muskétások, janicsárok, azabok, seymenek és pattantyúsok mutatják be harci tudományukat és a korabeli taktikákat. A kísérő rendezvények a Kastély-téren és az Öreg-tó partján zajlanak.

Múltidéző kiállítások, lovasbemutatók, korhű fegyverek, törökkávé-kóstolás és hastáncos bemutatók is várják a látogatókat. A vásári forgatagban mutatványosokkal, tűzzsonglőrökkel és vidám, történelmi színielőadásokkal is találkozhat a közönség.

Aprajafalvában kézműves foglalkozások, csepűrágók tábora, valamint népi játszótér várja a gyerekeket.

A rendezvény belépőjeggyel látogatható, a részletes program a tataipatara.hu oldalon érhető el.

Tipp: Tatai Patara időtartama alatt érvényes fesztivál belépővel rendelkező látogatók kedvezményesen 1.000 Forintért tudják megvásárolni a tatai Esterházy-kastélyba szóló belépőjegyüket. A megvásárolt belépőjegyek, a vásárlás időpontjától számított 90 napig felhasználhatóak.

Tata látnivalói

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük