Top10 gyógyfürdő Európában

Az általa legjobbnak tartott gyógyfürdőkről állított össze listát a Lonely Planet online utazási magazin. Igazán büszkék lehetünk, hisz a rangsorban két magyarországi helyszín is szerepel. Nézzük, hol található a Top10 gyógyfürdő Európában!

Top10 gyógyfürdő Európában? hetedik a Széchenyi fürdő Budapesten

Top10 gyógyfürdő Európában – Lonely Planet rangsora alapján

1. Kék Lagúna, Izland

Izland délnyugati csücskében, egy mohával fedett lávamező közepén fekszik a szigetország legismertebb szabadtéri fürdője, a Kék Lagúna (Blue Lagoon). A furcsa véletlen során kialakult, kékes-tejfehér színű vízű természetes fürdő hőmérséklete egész évben 37-39 fokos. A sós, ásványi anyagokban gazdag gyógyerejű víz javítja a bőr tónusát és számos bőrbetegség gyógyítására is hatásos.

2. Thermae Bath Spa, Egyesült Királyság

3. Hévízi-tó, Magyarország

Zala megyei is rengeteg látnivalót tartogat. Elég csak a gyógy- és termálfürdőkre gondolni, mint Lenti, Kehidakustány, Zalakaros és még folytathatnám a sort. Mindenek előtt pedig ott van a Hévízi-tó (Hévízi gyógytó), a reumások mekkája és a csodálatos tündérrózsák.

4. Bains de Dorres, Franciaország

5. Vals-i fürdők, Svájc

6. Palia Kameni, Görögország

7. Széchenyi Gyógyfürdő, Magyarország

A Széchenyi gyógyfürdő, a pesti szleng becenevén a „Szecska”, Budapest legnagyobb fürdőkomplexuma. Építését 1909-ben kezdték meg Czigler Győző tervei alapján. A Városligetben található fürdő termálvízellátását jelenleg az 1938-ban átadott II. számú, „Szent István” kút, hidegvízellátását hat kisebb mélyfúrású kút biztosítja. A komplexum három kültéri és 15 beltéri medencével rendelkezik. A fürdőben különböző gyógykezelések vehetők igénybe és nappali kórházak is működnek.

Széchenyi fürdő Budapesten

8. Kaiser Friedrich Fürdő, Németország

9. Karlovy Vary (Karlsbad), Csehország

A csodálatos fekvésű cseh fürdőváros, Karlovy Vary (németül Karlsbad) leginkább a nemzetközi filmfesztiváljáról és gyógyvízéről híres. De milyen látnivalókat, titkokat rejt ez barokk és szecessziós épületekkel teli fürdőváros valójában, ahol Arany János oly sokat időzött? Mi fogta meg a híres magyar költőt annyira, hogy gyógyulása feletti örömében még a Toldi szerelmében is megörökítette? Összegyűjtöttem, melyek Karlovy Vary látnivalói, amelyeket vétek lenne kihagyni.

10. Hamman al Ándalus, Spanyolország

További olvasnivalók gyögyfürdőkről

A fürdőzés nemcsak remek időtöltés, de az egészségünkért is sokat tehet. Látogassunk el hazánk egyik gyógyfürdőjébe, és élvezzük a kényeztető, pihentető felüdülést. Választék van bőven. Már is mutatom, véleményem szerint hol találhatók Magyarország legjobb gyógyfürdői.

Magyarország világszerte ismert gyógyvizeiről, ezek turisztikai szerepe is jelentős. Hazánk területének 80%-a alatt található termál-, illetve gyógyvíz. Termálvízkészletünket tekintve Japán, Izland, Olaszország, és Franciaország után az ötödikek vagyunk a világon. Mi a termál-víz, gyógyvíz és hol találhatók gyógyvizek Magyarországon? Ezekre a kérdésekre kerestem ma választ.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük