The Walled off Hotel: Betlehem legérdekesebb szállodája

A palesztinai Betlehem legkülönlegesebb szállodája a ciszjordániai fal mellett található. A The Walled Off Hotel szobáinak ablakai az Izraelt és Palesztinát elválasztó hatalmas betonfalra néznek, ahol többek között Banksy graffitik világítanak rá a nagyvilág problémáira. A neves művészek – többek között Banksy – által dekorált szobákban való tartózkodás spirituális és érzelmi töltetű kikapcsolódást kínál.

The Walled off Hotel

The Walled off Hotel Betlehemben

A hírek szerint a titokzatos graffiti művész Banksy több szállal is kötődik a szállodához. Úgy hírlik, nem csak tervezte és műveivel dekorálta a szobákat, de tulajdonrésze is van a kilenc szobás szállodában.

The Walled off Hotel

A 2017 márciusában nyitott szálloda szobáit a világ legjelentősebb művészeinek – többek között Banksy, Sami Musa és Dominque Petrin – alkotásai teszik egyedivé a művészet és az irodalom jegyében. A szobákból az Izraelt és Palesztinát elválasztó, ellentmondásos megítélésű falra nyílik kilátás.

The Walled off Hotel

Minden szoba egyedien díszített, valamint saját fürdőszobával rendelkezik. Kispémzűeknek több ágyas hálótermet is kínálnak közös fürdőszoba használattal.

A helyszínen kiállított művészeti és irodalmi alkotások gazdagsága mellett a szállodában számos különleges és innovatív szolgáltatás áll rendelkezésre. A saját múzeumon túl zongorabár, galéria és könyvesbolt is várja az érdeklődőket.

A megannyi Banksy műalkotással díszített bárban finom délutáni teákat és ötletes koktélokat kínálnak. A ház különlegessége, a „walled off” saláta és különféle pizzák is megkóstolhatók.

The Walled off Hotel

2019-ben Banksy szokatlan betlehemi alkotást készített a hotel elé. Betlehem sebhelye elnevezésű mű azt mutatja be, milyen lenne a betlehemi jászol napjainkban. A szent családot egy lövedékkel áttört betonfal elé helyezte a művész. A lövedék ütötte lyuk a betlehemi csillagot jelképezi, alatta Mária, József és Jézus látható egy tehénnel és egy szamárral. A mű egyértelmű üzenete: a béke és szeretet fontossága.

Fotó forrása: The Times of Israel

The Walled off Hotel videón

A fotók a szálloda honlapjáról származnak.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük