Sevilla látnivalói: színek, ízek, hangulatok Andalúzia fővárosából

Sevilla csupa romantika és titokzatosság. Spanyolország déli tartományának, Andalúziának már a neve is romantikusan hangzik, andalító, kellemes érzéseket kelt. Rengeteg látványosságával kedvelt úti cél. Fővárosa, Sevilla látnivalói valamint több mint 2000 éves történelme, hagyománytisztelete  egész napos kirándulásra csábít.

Sevilla

Sevilla látnivalói

Sevilla Spanyolország negyedik legnagyobb városa. A római időkben Hercules néven ismert várost az 5. 6. században a vizigótok és a vandálok hódították meg. A 8.-13. század között mór uralom következett, aminek nyomait a mai építészetben is felfedezhetjük.

A város három UNESCO világörökségi helyszínnel is büszkélkedhet.

Sevillai székesegyház

A sevillai székesegyház a világ legnagyobb gótikus temploma, építését 1402-ben kezdték meg. Az 1511-es átadásánál a világ legnagyobb katedrálisának számított, az isztambuli Hagia Sophiat megelőzve. Az arannyal gazdagon díszített katedrálisban nyugszik Kolumbusz Kristóf. 1987 óta UNESCO világörökség.

Sevilla szimbóluma a katedrális harangtornya, a Giralda 1184-1198 között egy mecset minaretjének épült. A 105 méteres torony tetejéről fantasztikus kilátás nyílik a városra.

Sevilla

Sevilla

Újvilág levéltár

Az Újvilági levéltár, az Archivo General de Indias épülete a 15. század végén megépült, a levéltári funkciót csak 1785-től tölti be. Azóta a világ legnagyobb, Amerika felfedezéséről szóló dokumentációjának gyűjteménye. Szintén 1987-ben került az Unesco örökségek közé.

Alcázar

Harmadik világörökségi helyszín az Alcázar eredetileg mór erőd volt, majd királyi kastélyként funkcionált. Ma egy hatalmas, gyönyörű palotanegyed, udvarokkal, kertekkel és sétányokkal. Néhány szobát azonban a mai napig fenntartanak a királyi család számára.

Sevilla

Sevilla

Plaza de Espana

Az 1929-es világkiállításra épült Plaza de Espana a világ egyik legszebb tere.

Sevilla

Sevilla

Sevilla

Sevilla

Metropol Parasol

A város legújabb látványossága, a Metropol Parasol a világ legnagyobb fából készült építménye (150×70 cm-es, és 26 méter magas) egy piacnak és egy obszervatóriumnak ad otthont.

Sevilla

Sevilla

Barrio Santa Cruz

Barrio Santa Cruz, a középkori zsidónegyed hangulatos, szűk utcáin is érdemes bolyongani. Lépten nyomon jó étteremeket, csodás téreket találunk. De bár merre barangolunk a városban igazi mediterrán hangulat vár. Hagyjuk, hogy magával ragadjon az érzés!

Sevilla

Sevilla

Sevilla

Sevilla

Sevilla

Sevilla

Sevilla

Sevilla

Sevilla

Sevilla

Nagyon köszönöm a csodálatos fotókat Juhász Évának!

További olvasnivalók Spanyolországból

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük