Székesfehérvár virágba borul: A Pünkösdi Virágálom ünnepe

Székesfehérvár, Magyarország ősi királyi városa, minden évben pünkösdkor a virágok pompájába öltözik. A Pünkösdi Virágálom elnevezésű rendezvény igazi tavaszi ünnep, melynek keretében a belváros virágzó oázissá alakul át. A virágkötő mesterek 2024-ben hat különleges kompozíciót készítenek. A Pünkösdi Virágálom megnyitója – galambröptetéssel, ifjú néptáncosok és népdalénekesek műsorával – 2024. május 17-én 17.30-kor lesz a Városház téren. A virágos alkotások 2024. május 17 és 20 között ingyenesen csodálhatók meg Székesfehérvár belvárosában.

Pünkösdi Virágálom Székesfehérváron

Pünkösdi Virágálom Székesfehérváron

A virágfesztivál a Városház téren és a Fő utcán kap helyet, ahol a helyi virágkötő mesterek lenyűgöző kompozíciókat alkotnak friss virágokból. A kompozíciók témája évről évre változik, de mindig tükrözik a tavasz üde színvilágát és a pünkösd ünnepének örömteli hangulatát.

A virágkompozíciók mellett a Pünkösdi Virágálom programjai változatosak és minden korosztály számára kínálnak kikapcsolódási lehetőséget. Gyermekprogramok, koncertek, kézműves vásár és kirakodóvásár színesíti a rendezvényt, melynek igazi fénypontja a vasárnapi kirakodóvásár, ahol helyi termelők kínálják friss portékáikat.

A Pünkösdi Virágálom nem csupán egy szép látványosság, de Székesfehérvár pezsgő kulturális életének is fontos része. A rendezvény a város lakóit és a turistákat egyaránt összehozza, és lehetőséget ad arra, hogy együtt ünnepeljék a tavasz eljövetelét és a pünkösd ünnepét.

Tippek a pünkösdkor Székesfehérvárra látogatóknak

  • A belváros gyalogosan könnyen bejárható, de a rendezvény ideje alatt tömegközlekedési korlátozások is érvényben lehetnek.
  • A virágkompozíciókat a Városház téren és a Fő utcán tekintheti meg.
  • A programokról és a fellépőkről a Székesfehérvári Turisztikai Információs Iroda honlapján tájékozódhat.
  • A rendezvény ideje alatt a belvárosban számos étterem és kávézó is nyitva tart.

A fotók a Fehérvári program Facebook oldalról származnak, köszönet értük!

Itt nézheted meg az előző évek virágcsodáit

2014

2015

2016

2022. június 3 és 6 között.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük