Szédítő magasságban készült az Emirates reklámfilmje

A világ egyik legjobb légitársasága, az Emirates a reklámfilmek terén is a maximumra törekszik. Legújabb reklámjukat nem máshol, mint a világ legmagasabb épületének, a Burdzs Kalifának a tetején vették fel. Nézd meg videón, milyen formabontó és szédületes az Emirates reklámfilmje!

Emirates reklámfilmje, amit a Burdzs Kalifa tetején forgattak

Szédítő magasságban készült az Emirates reklámfilmje

A reklámfilm elején annyit látunk, hogy a légi utaskísérő valahol a magasban áll és az Igazából szerelem című vígjáték emlékezetes jelenetét idézve feliratos táblákon üzen az Emirates utasainak. A végén jön a csattanó. Ahogy elkezd távolodni a kamera, kiderül, hogy a légikísérő a világ legmagasabb épületének számító 828 méteres magas Burdzs Kalifa tetején áll.

Eddig csupán ketten juthattak fel a világ legmagasabb épületének tetejére: Tom Cruise és Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk.

A film főszereplőjének kiválasztására castingot írtak ki a légitársaságnál. A sok jelentkező közül biztonsági okokból végül egy profi ejtőernyős oktatót választottak ki.

Szédítő és bámulatos a végeredmény.

Így készült az új Emirates kampányfilm

A hosszas tervezés, tréningezés, tesztelés előzte meg a filmforgatást. A reklámot green screen technika és speciális effektek nélkül rögzítették. A főszereplő egy mindössze 1,2 méter átmérőjű felületen állt, ezért speciális biztonsági intézkedésekre volt szükség.

Egy speciális talapzatot készítettek, amelyből egy rúd állt ki. A légi utaskísérőt ehhez a rúdhoz, illetve az épület csúcsához rögzítették egy speciális biztonsági öv segítségével.

Már a feljutás sem volt egyszerű. A Burdzs Kalifa 160. szintjétől létrákon, illetve egy szűk csőben mászva 1 óra 15 perc alatt értek fel a forgatás heylszínére. A forgatás napkeltekor kezdődött, hogy megörökítsék az aranyló nap fényét. Drónt használtak a felvételek készítéséhez, amely folyamatos felvételben rögzítette a teljes jelenetet.

A félperces szpotot körülbelül öt órán keresztül forgatták, ebben a videóban az is megmutatták, hogy készült a reklámfilm.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük