Sydney szilveszteri fényei – videó

2000 óta van egy hatalmas vágyam: szeretném egyszer Sydney-ben köszönteni az új évet. A nyári olimpia idején már volt szerencsém eljutni az ausztrál nagyvárosba. Fekvése, hangulata, az emberek kedvessége teljesen magával ragadott. Eldöntöttem, hogy ide majd vissza kell térnem és ha már majd egy napot utazok, akkor tegyem úgy, hogy láthassam élőben milyen csodálatosak Sydney szilveszteri fényei.

Sydney szilveszteri fényei

Szilveszter Sydney-ben

Még mielőtt elkezdenél nagyon irigyelni, gyorsan leszögezem, hogy ez a vágyam most sem teljesült. Na de, ami késik… 

Sydney volt az első brit gyarmat, 1788-ban alapította Sydney Cove és Arthur Phillip, az első flotta két parancsnoka, akik az elítélt raboknak hoztak létre egy büntető kolóniát. Bár sokan úgy gondolják, hogy Ausztrália fővárosa, de az Canberra.

A több mint 4 milliós Sydney Ausztrália legnagyobb városa és egyben Új-Dél-Wales állam fővárosa. Kereskedelmi, művészeti, oktatási, kulturális központ. De fellegvára a divatnak, a zenei, szórakoztató iparnak és a turizmusnak is. 

Gyönyörű a fekvése, többen azt állítják, hogy a Top5 legszebb fekvésű város között van a világon. Ezt nem tudom megítélni, de az biztos, hogy az általam meglátogatott több száz város közül én Sydney-nek adnám ezt a címet. Minden megvan itt, ami kell. Nemzeti parkok, hangulatos öblök, tiszta vizű folyók, strandok övezik, köztük a híres Bondi Beach.

A városban rengeteg zöld terület van, melyek közül a Hyde Park és a Királyi Botanikus Kertek a leghíresebbek. Az ingyenességük és a parkokban látható madarak, denevérek mellett nekem különösen a „Fűre lépni szabad” táblák tetszettek. 

A város leghíresebb része a Sydney Harbour. Itt áll az Operaház és Harbour Bridge (Kikötői híd) és itt rendezik a bámulatos szilveszteri tűzijátékot is.

Sydney szilveszteri fényei – videó

Nézd meg, milyen fényárral köszöntötték 2019-et!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük