Swarovski Kristály Világ – mágikus csillogás a múzeumban

Swarovski Kristály Világ, jó név egy múzeumnak, nem? Mágikus csillogás, több millió kristály varázslatos ragyogása, tündöklő fények játéka vár arra, aki betér az Innsbruck melletti Wattens településen a Swarovski Kristály Világ kiállítóterembe. 

Swarovski Kristály Világ

A Swarovski név a világ minden részén összekapcsolódott a minőségi kristályüveg-ékszerekkel. Az osztrák cég egyedi tervezésű, elegáns divatékszerei 120 országban elérhetők.  Évente két kollekciót bocsátanak ki, tavaszi-nyári és őszi-téli kollekciójukban egyaránt megtalálhatók klasszikusabb, divatos és extravagáns ékszerek, táskák, órák. Jelképük a hattyú.

A Swarowski cég elődjét 1895-ben a cseh származású Daniel Swarovski alapította, aki gyermekként sok időt töltött apja csiszolóműhelyében. A  megmunkált termékek csillogása teljesen elvarázsolta. Már 21 évesen eldöntötte, hogy forradalmasítja a kristályüveg megmunkálást. Kilenc évbe telt, míg elkészült első kristályvágógépe, ami gyorsabbá és pontosabbá tette a csiszolást.

Ausztria Tirol tartományában, az Innsbuck melletti Wattensben működő cég ma is családi vállalkozás, melyet a család negyedik és ötödik generációja vezet. Az Alpok hegyvonulataival övezett gyár nem látogatható. A festői környezetben kialakított kiállító központban multimédiás eszközökkel, neves művészek alkotásaival hódolhatunk az ékszerek iránti szenvedélyünknek.

Swarovski Kristály Világ

Swarovski Kristály Világ kiállítóterem és múzeum

A cég fennállásának századik évfordulóján, 1995-ben a gyár melletti területen létrehozták a Swarovski Kristály Világot. A Kristály Világ kiállítási központként, hangverseny- és fesztiválteremként egyedülálló a maga nemében. A multimédiás kiállítóközpont megálmodója, Andre Heller, a természet és technológia összhangját modern művészeti eszközökkel valósította meg.

Az Óriásnak nevezett épületegyüttesben 14 kiállítótermet, éttermet és a világ legnagyobb Swarovski üzletét találjuk. A hatalmas üzletből külön VIP termek is elérhetők, ahol a nagyobb értékű vásárlásokhoz biztosítanak nyugodt, meghitt környezetet. A parkban sétautak, alpesi kert, labirintus és temérdek, ezer színben pompázó csiszolatlan kő látványa teszik teljessé az élményt.

Swarovski Kristály Világ

A 14 kiállítóteremből álló komplexumba az Óriás száján keresztül juthatunk be.

Swarovski Kristály Világ

A fogadó csarnokban első döbbenetet a gigantikus csillár és a 11 méter magas és 42 méter széles, több millió kristályüveg csillogásának látványa okozza.

Swarovski Kristály Világ

Swarovski Kristály Világ

Az irodalmi falon többek közt Shakespeare, Goethe kristályokkal kapcsolatos idézetei olvashatóak eredeti nyelven. A terem közepén a világ legnagyobb kézzel csiszolt kristályát csodálhatjuk meg. A 40 centi átmérőjű, 300.000 karátos, 100 oldalú kő a 100 éves Swarovski cég történetét és hagyományait szimbolizálja. A nagy kő mellett megtekinthető a világ legkisebb megmunkált köve is, ami mindössze 0,8 miliméter és 17 oldala van.

Swarovski Kristály Világ

A további termek mindegyikét a kristályok ihlették. A  különböző nemzetiségű művészek értelmezésében a kristály ezer arcát fedezhetjük fel. Kristály dómban egy kristály belsejében érezhetjük magunkat. A falat takaró 590 tükrön megcsillanó mesterséges fénysugarak pompás színvilágot alakítanak ki. A világ legnagyobb kaleidoszkópját szemlélve a halk zene és a látvány igazi harmóniát nyújt a testnek és a léleknek egyaránt. Ezt a harmóniát időnként megtörik a hirtelen előbukkanó tárgyak.

Swarovski Kristály Világ

Swarovski Kristály Világ

Swarovski Kristály Világ

A Mechanikus színházban szürreális, erotikával túlfűtött divatbemutató részesei lehetünk, ahol a tárgyak életre kelnek és varázsütésre táncra perdülnek. A Kristály színházban saját képzeletünk kristály meséi elevenedhetnek meg, amikhez a hátteret színes, csillogó, misztikus mozgótárgyak és kellemes zene szolgálják.

Swarovski Kristály Világ

Swarovski Kristály Világ

Az Óriás gyűrűjét, kesztyűjét és sétapálcáját is megcsodálhatjuk.

Swarovski Kristály Világ

  Fantasztikus látványt nyújt a híres épületek kicsinyített kristály másolata.

Swarovski Kristály Világ

Téli álmon, Jég passzázson és Kristály erdőben sétálva jutunk el a kiállítás végére és érjük el a világ legnagyobb áruválasztékát kínáló Swarovski üzletét.

Swarovski Kristály Világ

Swarovski Kristály Világ

Swarovski Kristály Világ

Swarovski Kristály Világ

Swarovski Kristály Világ

Tipp: Ha vásárolni szeretnél a shopban, akkor tarts meg a belépőjegyedet, mert az összeg egy része levásárolható!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük