Skót helyszínek Budapesten, ahogy a skótszoknyás nagykövet látja

Soha nem volt még ennyire közvetlen és szerethető brit nagykövet Budapesten, mint a 2016 óta hazánkban munkálkodó Iain Lindsay. Őszintén vallja, hogy szereti hazánkat, a magyarokat, sőt még a magyar nyelv tanulását is élvezi. Hol a skót népviselet, a férfiak által hordott kilt jelentőséről beszél magyarul, hol egy József Attila verset szaval, szintén magyarul. Most bemutatja milyenek a skót helyszínek Budapesten.

Skót helyszínek Budapesten

A diplomata pár napja pedig egy újabb videóval lopta be magát a magyarok szívébe. Robert Burns (1759. január 25. – 1796. július 21.), a skótok Petőfijének is hívott skót nemzeti költő születésének évfordulóján magyar nyelven mutatta be a „skót Budapestet”. Burns, a romantika korszakának egyik legjelentősebb képviselője, költészete olyan hírességeket inspirált, mint Bob Dylan, John Steinbeck, vagy J. D. Salinger. Az egyik leghíresebb verse a Falusi randevú.

Iain Lindsay csodás videóját megnézve elcsodálkoztam, hogy ennyi skótokhoz köthető izgalmas hely található Budapesten. Kedvet kaptam hozzá, hogy magam is körbejárjam ezeket a helyszíneket.

Skót helyszínek Budapesten videó

Nézd meg, mit mesélt a nagykövet!

Lindsay nagykövet bemutatja a skót Budapestet

A mai napon Robert Burns, Skócia nemzeti költőjének életét és munkásságát ünnepeljük! Burns 1759-ben ezen a napon született, és azóta olyan művészeket inspirált, mint Bob Dylan, John Steinbeck, vagy J. D. Salinger. Nézzétek meg az erre az alkalomra készített különleges videónkat, melyben Iain Lindsay nagykövet körbekalauzol titeket a „skót Budapesten”!We’re celebrating the life and works of Scotland’s national poet, Robert Burns today. Burns was born on this day in 1759 and has provided inspiration to artists such as Bob Dylan, John Steinbeck or J. D. Salinger. Watch the video we recorded for this occasion: Ambassador Iain Lindsay takes you on a tour of Scottish Budapest with some words from Rabbie as you go around! #BurnsNight2017

Közzétette: UK in Hungary – 2017. január 25., szerda

A Lánchídon átkelve ki mást mutatna be, mint Clark Adamot, a híd skót származású tervezőjét. A pesti Jane Haining rakpart névadója a 2. világháború alatt nőket és gyerekeket bújtatott. A St. Columba’s Scottish Church templom érdekessége, hogy egyszerre tartozik a magyar és a skót református egyházhoz. Természetesen nem maradhatott ki a főváros egyetlen skót kocsmája a Caledonia, ahol mi mással, mint skót whisky-vel emeli poharát.

Sok hasonlóan „jó fej” nagykövetet kívánok hazánknak!

Forrás

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük