Ez Európa legmagasabb LED karácsonyfája – videó

Spanyolország déli részén, az andalúziai Sevilla városában áll Európa legmagasabb LED karácsonyfája. Sevilla karácsonyfája minden este csodálatos fényárban pompázik, 19:00-tól 22:30-ig, félóránként fény- és hangjátékot csodálhatnak meg a Szent Ferenc térre kilátogatók. Most videón is megnézheted a különleges karaácsonyfa kivilágítását.

Sevilla karácsonyfája - Európa legmagasabb LED karácsonyfája

Sevilla karácsonyfája

A közismerten vallásos és családszerető spanyolok számára a karácsony az egyik legfontosabb  családi ünnep a húsvét után. Karácsonykor a családok összegyűlnek és együtt ünnepelnek a szépen feldíszített otthonaikban. Az utcák is fényárban úsznak, a kirakatokat is gyönyörűen megvilágítják.

A sevillai ünnep fontos kellékei a pazar betlehemek a város utcáin, amelyek megtekintése ingyenes, de sokszor hosszú sort kell kivárni, hogy megtekinthessük a Kisjézus születését felelevenítő installációt.

Karácsonykor a hívők általában éjfél miseken vesznek részt. Az ünnepi asztalról nem hiányozhatnak a borok, a pezsgők, a garnélarák, a homár, a zöldségekkel és diófélékkel töltött vagy csak sütőben sütött pulyka, a tengeri sügér vagy a citrommal sült keszeg. A desszertek alapanyaga jellemzően a mogyoró, a marcipán és a mazsola, és nem maradhet el a turron sem. 

Karácsony estéjén a gyerekek bekopognak a szomszédos házaba és karácsonyi dalokat énekelnek. A ház tulajdonosok édesség és egyéb kis ajándék formájában honorálják a gyerekek kedvességét.

Karácsony zárásaként, január 5-én rendezik a Három Mágus fesztiválját, egy parádé kíséretében, amelynek résztvevői hagyományos jelmezekbe öltöznek.

Európa legmagasabb LED karácsonyfája – videó

Sevilla rekordméretű LED karácsonyfája a Szent Ferenc téren áll. Naponta 19:00-tól 22:30-ig, félóránként fény- és hangjátékot csodálhatnak meg a térre kilátogatók. Az arc maszk használata kötelező.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük