Sevilla tavaszi fiesztája és a csodás spanyol népviseletek

Spanyolország az ünnepségek hazája, szinte minden hétvégén van valami ünnep az ország valamelyik pontján. Az ünnephez pedig szorosan hozzákapcsolódik az ünnepi ruha, ami a szép számmal érkező turistákat mindig elbűvöli. A hölgyek ruházata a hagyományos spanyol népviseletek alapjain nyugszik, de követi a divattrendeket,  ezért  egy-egy ruhát csak pár évig használnak. 

spanyol népviseletek

Spanyol népviseletek

„Áprilisban Sevillaban jártunk. Pont az év legnagyobb fiestája idején, amiről fogalmunk sem volt még januárban, amikor az utat szerveztük. A megnyitóra felbecsülhetetlen számú ember jelent meg. Az egyhetes ünnepségsorozat alatt minden nap volt bikaviadal és rengeteg nő vette magára a hagyományos viseletet, amelyeket 250-300 euróért láttam az üzletekben.

Ezekben járkáltak. Kocsikat béreltek, melyekben szólt az andalúz zene, ettek, ittak. Volt aki a parkban leszállt és táncolt egyet a párjával. Én bevallom szégyen ide/szégyen oda paparazziként működtem, nem tudtam kihagyni ezt a lehetőséget. Nézzétek meg, mindegyik ruha más és más.

spanyol népviseletek

spanyol népviseletek

spanyol népviseletek

spanyol népviseletek

Még annyival kiegészíteném, hogy a „Féria de Abril” fiesta a húsvéti ünnepek után két héttel kezdődik. A központi rendezvényeket a Los Remedios városrészben, a Vidámpark melletti hatalmas területre szervezik, amely a belvárossal szemben a folyó másik oldalán található. Itt hajnalig mulatnak. Rengeteg magánsátorban várják a rokonokat/barátokat/üzletfeleket étellel, itallal zenével. De vannak közösségi sátrak is. Malagából (odáig fapadossal) Sevilla busszal 2,5 óra sztrádán. Napi kb. 5 buszjárat van. A busz Sevilla belvárosáig bevisz.

spanyol népviseletek

spanyol népviseletek

spanyol népviseletek

spanyol népviseletek

További hasonló fotókat találsz a Közel és Távol Facebook csoportban.

Nagyon köszönjük a csodás beszámolót és fotókat Arnhoffer Klárának!

További olvasnivalók Spanyolországról

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük