Sankt Wolfgang (St. Wolfgang), a Wolfgangsee ékköve

A Salzkammerguti tóvidék bővelkedik bájos kisvárosokban és látnivalókban. Sankt Wolfgang (St. Wolfgang), a Wolfgangsee partján található legfontosabb település kedvelt üdülőhely, bármelyik évszakban érdemes felkeresni.

 Sankt Wolfgang, St Wolfgang

Az ausztriai Wolfgangsee, a 70 tóból álló Salzkammerguti tóvidék egyike. A tóvidékhez tartozik többek közt a sóbányájáról híres Hallstatt város azonos nevű tava is.

Sankt Wolfgang városa

A Schafberg lábánál fekvő települést a regensburgi Wolfgang püspök alapította 976-ban.

Sankt Wolfgang, St Wolfgang

A 14.-15. században épült plébániatemploma figyelemre méltó vallástörténeti gyűjteménnyel büszkélkedhet. A Michael Pacher által 1471 és 1481 között készített faragott, gótikus szárnyasoltárt a legszebb ma is használatos német szárnyasoltárként tartják számon az egész világon.

Sankt Wolfgang, St Wolfgang

Fekvésén túl a település báját a régi polgárházak adják, melyek közül a legismertebb a Weiss Rössl – Fehér ló – névre keresztelt szálloda, mely Ralph Benatzky operettjének színhelye volt.

Sankt Wolfgang, St Wolfgang

Sankt Wolfgang, St Wolfgang

St. Wolfgang piactere feletti teraszon található Zarándok-kutat I. Miksa császár Passauban öntette harangércből 1515-ben.

Az épületek hasonló stílusúak, de még is jellemző rájuk az egyediség. Többszintesek, sok ablakkal, a nyári időszakban színpompás virágokkal. Gyakori az egyedi falfestéses díszítés is.

Sankt Wolfgang, St Wolfgang

Sankt Wolfgang, St Wolfgang

Ausztria legmeredekebb gőzvontatású fogaskerekű vasútjával jutunk fel az 1783 m magas Schafberg hegyre. A 45 perces út után 1190 méteres magasságkülönbséget valamint 5,85 kilométert magunk mögött hagyva gyönyörködhetünk a páratlan kilátásban. Az eredeti gőzmozdonyok a legrégebbiek közé tartoznak a világon.

Kellemes hajókirándulást is tehetünk a Wolfgangsee körüli másik két településre, Stroblbe és a „Mozart faluba”, St. Gilgenbe.

Híres az adventi vására is, amit egy bódéban egész évben hirdetnek és apró karácsonyi ajándékokat is vásárolhatunk itt még nyár közepén is.

Sankt Wolfgang, St Wolfgang

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük