Rembrandt flashmob: múzeum nyitásból jeles

Az amszterdami Rijskmuseum több évig tartó renoválás után 2013-ban nyílt meg teljesen a látogatók előtt. A megnyitó alkalmából egy bevásárló központban egy flashmobbal jelenítették meg a múzeum leghíresebb képét, Rembrandt Éjjeli őrjáratát. Szerintem fantasztikusan sikerült. Nézd meg és döntsd el, valóban fantasztikus-e a Rembrandt flashmob vagy én vagyok elfogult.

Rembrandt Hermenszoon van Rijn a Holland Aranykor leghíresebb festőművésze. Több száz alkotása közül a leghíresebb az amszterdami Rijskmuseumban őrzött az Éjjeli Őrjárat, amit pár éve már szoborcsoport formájában is megcsodálhatunk.

A múzeum több éves felújítása alatt az Éjjeli Őrjárat mindig látható volt, bár elég méltánytalan helyen, egy szűk kis szobában, ahol nem érvényesült igazán a szépsége.

Nem csoda, hogy felújított múzeum újranyitásakor épp az Éjjeli Őrjárattal csináltak hírverést az új épületnek. Szerintem fantasztikusan sikerült az a villámcsődület, amit a színészek egy bevásárló központban mutattak be.

Rembrandt flashmob csodálatos videón

Kattints és nézd meg a fantasztikus jelenetet.

Kíváncsian várom, hogy vajon a Szépművészeti Múzeum 2018 végi újranyitásakor lesz-e hasonló meglepetésben részünk. Érdekes, hogy 2015 tavaszán épp egy Rembrandt kiállítással zárt be a múzeum. Azt sem szabad eltitkolni, hogy egy meglepetést már kaptunk a Szépművészeti  Múzeumtól, 2018. március 15-től április 2-ig ingyenesen megtekinthető a 73 év után felújított Román csarnok.

Az Éjjeli őrjárat titkairól itt olvashatsz:

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tíz − öt =