Regent’s Canal: Kis Velence Londonban

Londonról legkevésbé a csatorna hálózat jut eszünkbe. A 14 km-es Regent’s Canal távol esik a legfontosabb turista célpontoktól és a rengeteg látnivaló mellett igen kevés turistának marad ideje felfedezni az érdekes és hangulatos vízi világot. 

Regent's canal

Regent’s Canal

London mesterséges csatornáit a 19. század elején alakították ki, hogy lerövidítsék a szállítási útvonalakat. A IV. György angol uralkodó hercegkori nevéből (Prince Regent) eredő Regent’s Canal Paddingtont kötötte össze a Grand Union csatornával, ami London és Birmingham között biztosította a vízi utat.

A csatornát és hangulatos környezetét Robert Browning, 19. századi költő nevezte el Little Venice-nek (Kis Velence). A csatorna menti György-korabeli épületekben több híresség is él. Itt van pl. J. K. Rowling és Michael Flatley lakása is.

A drága londoni lakásárak mellett igen népszerűek a „Liveboard”-nak hívott lakóhajók. Több ezer hajó közlekedik a csatornán, de nagyon sokan lehorgonyozva éldegélnek a csatornák mentén.

Regent's canal

Szelle Edit olvasónk a Kis Velencétől 60 km-re található Leighton Buzzardnál készült fotóival mutatja be ezt a különleges világot.

„Ismét Anglia első kép egy kocsma itt minden kocsma ilyen szép és kulturált.”

Regent's Canal

Többi képen lakóhajók és milyen a belsejük azoknak akik nem tudják elképzelni, hogy lehet benne élni. Ezeknek a hajóknak a nagy része szuper helyeken van, ahol van bevásárló központ stb. Mozognak is ezek a hajók, utazgatnak velük sokszor annyira szűk helyeken mennek át nem is gondolnátok.

Regent's Canal

Regent's Canal

Regent's Canal

Regent's Canal

Regent's Canal

Regent's Canal

Regent's Canal

Regent's Canal

Regent's Canal

Van még egy dolog, de sajnos arról nem tudok fotót mutatni. Itt az Angolok egy része ugye kertészkedik és marad nekik sok felesleg azokat kiteszik az utcára dobozba és ráírják ingyenes vidd el. „Help yourself”. Segíts magadon. Ez általában alma, körte, tök, cukkini, bab, rebarbara stb.”

Regent's Canal

Regent's Canal

Regent's Canal

Regent's Canal

Nagyon köszönöm Editnek a csodás beszámolót!

További látnivalók Angliában

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük