Pünkösdi Virágálom: Virágpompába öltözött Székesfehérvár belvárosa

Ahogy már megszokhattuk, az idei pünkösdi hétvégére ismét virágpompába öltözött Székesfehérvár belvárosa. A Pünkösdi Virágálom rendezvény keretében virágkötő mesterek a Fejér megyei megyeszékhely legszebb helyszíneit, köztük Országalmát díszítték fel virágokkal az ünnepre. A helyszíneken kézműves foglalkozások, a Városház téren koncertek, családi programok várják a fehérváriakat és ide látogató turistákat 2022. június 3 és 6 között.

Pünkösdi Virágálom Székesfehérvár

Pünkösdi Virágálom Székesfehérváron

Több évben is volt szerencsém már látni a pünkösdi virágdíszbe öltözött Székesfehérvárt. Az idén nekem kimarad, de szívből ajánlom mindenkinek a nagyszerű rendezvényt.

Pünkösdi Virágálom Székesfehérvár

Galambok röppentek, szoknyák libbentek, csizmasarkok dobogtak a belvárosban a Pünkösdi Virágálom első napján.

A hivatalos megnyitó után az Alba Regia Alapfokú Művészeti iskola Kókonya csoportjának tagjai kíséretében vonult az érdeklődő közönség a kompozíciók helyszínére, ahol Pánczél Péter ifjúsági Európa-bajnok, mester virágkötő beszélt a virágcsodákról.

Idén hat virágüzlet vett részt a belváros díszítésében: az Országalmát közösen öltöztették virágpompába, a Városház téren a színpadnál a Tűzvirág, a Török-kútnál a Syl de Fleur, a Tip-Top előtt a Virágvár, a ciszter templom előtt a Budai 66 Virágüzlet, a Mátyás király-emlékműnél a Hortenzia Virágszalon, az Igéző előtt az Árvácska & Oázis Virágüzlet kompozícióit láthatják belvárosban járók az ünnepi napokon.

A hagyományos színpadi virágkötés és virágárverés a Virágvár virágüzlet közreműködésével zajlott: Balogh András, az üzlet munkatársa csodálatos csokrokat kötött. Az árverést Pánczél Péter ifjúsági Európa-bajnok, mester virágkötő vezette, ennek során sok gyönyörű csokor talált gazdára – a csokrokért befolyó összeggel, 329.500 forinttal a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítványt támogatták mindazok, akik részt vettek az eseményen. – olvasható a Székesfehérvár Facebook oldalán, ahonnan a fotók is származnak.

Pünkösdi Virágálom Székesfehérvár
Pünkösdi Virágálom Székesfehérvár

A sok családi és kulturális program mellett Székesfehérváron járva kihagyhatatlan az örök szerelem szimbólumának számító Bory-vár meglátogatása.

Ha belefér az ideőbe, érdemes elmenni az órajátékhoz is.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük