Port Grimaud, a francia riviéra Velencéje

Ha Port Grimaud neve nem sokat mond számodra, az nem épp meglepő. A francia riviéra kis települése festői szépségű ugyan, de a turisták sokkal szívesebben választják a 6 km-re fekvő Saint Tropez városát. Saint Tropezben is csak négy és félezren élnek, de igen kedvelt a festőművészek körében és több filmet is forgattak itt. Olvasónk bemutatja, hogy a közelben járva Port Grimaudba is érdemes beugrani.

Port Grimaud

Port Grimaud látnivalói

„Port Grimaudot szeretném megmutatni Nektek, ahol tavaly jártunk. Ez egy francia tengerparti város 6 km-re Saint-Tropeztól. Az egykori mocsaras területet alakították át lagunás városkává. A csatornák Velencére, az épületek a francia halászok házaira emlékeztetnek.

Port Grimaud

Port Grimaud

Port Grimaud

A terveket Francois Spoerry építész készítette, a várost első ütemben az 1960-as években építették. A központi szigeten a templomon kívül üzletek, éttermek, kávézók is találhatóak.

A legtöbb épület egyik oldalára utat, a másik oldalára csatornát álmodtak. Így a hajókat és az autókat is a ház körül tudhatják a tulajdonosok, nem akármilyen környezetben. A sikeres kezdés után az 1970-es majd az 1990-es években tovább folyt a város építése.

Port Grimaud

Port Grimaud

Port Grimaud

A háttérben Saint-Tropez látható.”

Port Grimaud

Nagyon köszönjük Arnhoffer Klárának a csodás beszámolót!

További látnivalók Franciaországból

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük