Popeye Falu (Popeye Village) Máltán

Az 1980-ban bemutatott Popeye című élőszereplős zenés játékfilm egykori forgatási helyszíne, a Popeye Village, más néven Sweethaven Village Málta egyik legnépszerűbb látnivalója. Popeye, a tengerész rusztikus és rozoga faépületekkel teli lakhelye szabadtéri múzeumként, szórkoztató központként és tengerparti üdülőhelyként látogatható. Az elbűvölő fekvésű Popeye Falu rengeteg látnivalója és attrakciója kicsik és nagyok számára is feledhetetlen élményt nyújt.

Popeye falu a tengerrel

Popeye Falu (Popeye Village) létrejötte

A rusztikus és rozoga faépületeiről ismert Popeye falu, Popeye Village vagy más néven Sweethaven Village Máltán, Mellieħa település központjától 3 km-re, az Anchor-öbölben fekszik.

Az itt látható házakat az 1980-as Popeye című élőszereplős zenés játékfilm díszletéül készítették. Az amerikai családi film a Popeye, a tengerész című rajzfilmsorozat alapján készült Paramount Pictures és a Walt Disney Productions gondozásában. A film rendezője Robert Altman, producere Robert Evans. A forgatókönyvet Jules Feiffer írta, a zenéjét Harry Nilsson és Tom Pierson szerezte. A főszerepben Robin Williams (Popeye) és Shelley Duvall (Oliva) volt látható.

Az EC Segar képregényei alapján készült film a kitalált Sweethaven faluban játszódik, ahol Popeye, a tengerész kiköt és megpróbálja megtalálni rég nem látott apját. A Popeye film teljes története elolvasható a Wikipédiában.

A filmdíszlet építése 1979 júniusában kezdődött. A tizenkilenc faépületből álló falu felépítésén négy hónapon át 165 fős építőcsapat dolgozott. A több száz rönköt és több ezer fadeszkát Hollandiából szállították ide, míg a tetők fedéséhez használt fazsindelyt Kanadából importáltak.

Egy 60–75 méteres hullámtörőt is építettek az Anchor-öböl torkolata köré, hogy megvédje a filmet a nyílt tengertől a forgatás alatt.

A forgatás 1980. január 23-án kezdődött, és közel 5 hónap után, június 19-én fejeződött be.

A film forgatás befejezése után nem bontották el az épületeket, hanem a területet szórakoztató parkká alakítottak át.

Popeye falu házai

Popeye Village látogatása

A Popeye Falu a hét minden napján nyitva áll a nagyközönség előtt, belépődíj ellenében látogatható. Magán a filmes díszleten kívül számos családi látnivalóval, arcfestéssel, lufihajtogatással, logikai játékok kipróbálásával várják a látogatókat. Műsorok, bábelőadások, túrák, múzeumok, valamint játszóházak gondoskodnak a gondtalan időtöltésről. A gyerekek találkozhatnak az előadás főszereplőivel is, itt várja őket Popeye, Olive, Bluto és Wimpy is.

A moziban óránként van vetítés. A látogatók 15 perces történelmi és információs audiovizuális műsort láthatnak, amely klipeket is tartalmaz a tényleges filmből és a díszlet felépítéséből.

Étterem és kocsma is várja az éhes és szomjas vendégeket.

Popeye falu igen kedvelt rendezvényhelyszín, nem ritka az esküvő sem. A díszletfalu ma is népszerű a filmesek körében. Gyakran újabb épületeket is építenek ide, de ezeket a forgatások után lebontják.

Popeye Village az óránként közlekedő 101-es busszal is megközelíthető Mellieha vagy a Golden Bay felől.

További látnivalók Máltán

Kemmuna, közismertebb nevén Comino a Máltai-szigetcsoport Málta és Gozo között fekvő kisebb szigete. A legszebbenk tartott, 3,5 km²-es sziget legfontosabb látnivalója az ún. Kék Lagúna (Blue Lagoon), a hajós kirándulások kedvelt célállomása. A fantasztikus színű, tiszta vize miatt Comino az egyik legnépszerűbb búvár célpont. A meseszép öbölben strandulni is lehet, de a lakatlan madár- és természetvédelmi terület gyalogos felfedezése is feledhetetlen élmény. Gyönyörű kék tenger, lélegzetelállító partszakasz, csodálatos természet és nyugalom. Hát ez Comino.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük