Plitvicei tavak télen – Befagyott Plitvice videó

Igazi tündérvilágba röpít a befagyott Plitvice. Horvátország egyik legszebb természeti kincse, a Plitvicei tavak télen teljesen más arcát mutatja, mint amit eddig megszokhattunk. Elmarad a turistaáradat, szinte csak mi vagyunk és a mesebeli jégország.

Plitvicei tavak télen - Befagyott Plitvice videó

Plitvicei tavak télen

Mi magyarok többnyire csak nyáron látogatjuk meg az UNESCO világörökségi listára is felkerült Plitvicei tavakat. Jó program a horvát tenger part felé tartva vagy épp onnan hazafelé. Kevesen tudják, hogy az alsó és felső tavakból álló tórendszer a téli időszakban is nyitva van és csökkentett belépési díjjal látogatható. Ha szerencsénk van, akár a befagyott tavak látványában is gyönyörködhetünk.

Bármely évszakban is látogassunk ide, a Plitvicei tavak látnivalók sokaságával vár. A két legmelegebb hónapban, júliusban és augusztusban érkezik a legtöbb látogató. A tavak időjárása tavasszal és ősszel is igen kellemes, a természet pedig talán ekkor a legszebb. A tavak vízhőmérséklete 10 fok körül van, de 20 fok fölé sose megy.

Az éves csapadék mennyisége 1500 mm, a terület átlaghőmérséklete 7,9 fok. A január és a december a leghidegebb, ilyenkor 2,2 fok az átlaghőmérséklet, de a tavak be szoktak fagyni. Télen nagyon hamar lemegy a nap, ezért csak 8 és 16 óra között van lehetőségünk a csodáltaos jégvilág felfedezésére.

Befagyott Plitvice -videó

Most egy videóból képernyő előtt ülve is felfedezheted a befagyott tavakat.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Goran szerint:

    Thank you for sharing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhárom − 7 =