Perui hídépítés hagyományos inka technikával – videó

Perui hídépítés hagyományos inka technikával című videót hoztam. A csodálatos videó ékes példája az összefogás erejének, az emberi leleményességnek és a hagyományőrzés fontosságának. 

Perui hídépítés hagyományos inka technikával, Machu Picchu

Az inka név eredetileg a kecsuák egyik törzsének az uralkodóját jelölte, ma már azonban az általa uralt egész birodalom népét és kultúráját ezzel a névvel jelölik.

Az inkák rövid története a 12. században kezdődött, amikor egy őslakos dél-amerikai indián törzs útnak indult a perui hegyek között, hogy a termékeny Cuzco völgyben új otthonra leljen. A jól szervezett közigazgatásnak köszönhetően hamar megerősödött a birodalmuk. Erős hadsereget hoztak létre és hódító háborúkat indítottak. Északon a mai Kolumbiáig, délen Közép-Chiléig jutottak. A 15. század végére már 1 millió 140 ezer négyzetkilométer kiterjedésű volt a birodalom, amelyben 10 millió ember élt.

Sok újítást vezettek be, de tisztelték az ősök hagyományait. A megelőző civilizációk eredményeit is sikeresen alkalmazták.

Az inkák nézete szerint az ember kötelessége a természet megőrzése és megvédésem valamint az emberek és a természet közötti kölcsönösség fenntartása.

Intit, a napistent imádták, az Andok magas csúcsai között építették fel a romjaiban fennmaradt és látogatható Machu Picchu-t, ahol a Nap-templomot a Nap-leányai őrizték.

Az 1532-ben partra szálló spanyolok egy már szétesőfélben lévő birodalmat találtak, így egyszerűen győzni tudtak az inkák felett. 1533-ra az egész Inka Birodalom spanyol uralom alá került.

Peruban a mai napig őrzik az őseik hagyományát, a Q’eswachaka-hídat a mai napig a régi inka módszerrel építik újjá évente.

Perui hídépítés hagyományos inka technikával – videó

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük