Őszi színek és hangulatok a Budai Arborétumban

Szerencsések vagyunk, hogy kontinentális éjhajlatunknak köszönhetően mind a négy évszak szépségét megtapasztalhatjuk. Tavasszal az éledező természet, nyáron az erdő fáinak árnyat adó zöldje, ősszel a lehulló falevelek színkavalkádja, télen pedig az örökzöldek nyugtató színe színesíti napjainkat. Az őszi séta még a képernyő előtt ülve is kedélyjavító. Próbáld ki a Budai Arborétum ősszel készített fotóival!

Budai Arborétum ősszel

Budai Arborétum ősszel

A volt Corvinus Egyetem területén található Budai Arborétumot 1893-ban alapították, az őspark fáinak egy része száz évnél idősebb. A Villányi út–Szüret utca–Somlói út közötti 7,2 hektáros arborétumot a Ménesi út két, korban és jellegben is elkülönülő részre osztja: az Alsó és a Felső Kertre. Az arborétum jelenlegi területét valaha szőlőskertek bitorolták, melyek a 19. századi filoxéravész során pusztultak ki.

A minden évszakban elbűvölő kert egész évben ingyenesen látogatható. 

Budai Arborétum ősszel

Budai Arborétum

Budai Arborétum

Budai Arborétum

Budai Arborétum

Budai Arborétum

Az alsó és felső kertből álló arborétumban évente kétszer, tavasszal és ősszel nagyszabású kiállítást és növényvásárt tartanak.

Tipp: Érdemes hét közben menni, mert akkor az alsó és felső kertet egyaránt megcsodálhatjuk. Hétvégén csak az alsó kert van nyitva, a felső kert nem látogatható.

Nagyon köszönöm a csodás fotókat a Pintér Mártának!

Most még a 2018. október 12 és 14 közötti Őszi kertészeti Napokra is megnyerheted a belépőt.

Az Őszi Kertészeti Napok programjáról itt olvashatsz bővebben:

További arborétumok

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük