Őszi színek és hangulatok a Budai Arborétumban

Szerencsések vagyunk, hogy kontinentális éjhajlatunknak köszönhetően mind a négy évszak szépségét megtapasztalhatjuk. Tavasszal az éledező természet, nyáron az erdő fáinak árnyat adó zöldje, ősszel a lehulló falevelek színkavalkádja, télen pedig az örökzöldek nyugtató színe színesíti napjainkat. Az őszi séta még a képernyő előtt ülve is kedélyjavító. Próbáld ki a Budai Arborétum ősszel készített fotóival. Aztán pedig szedd össze a családot és sétáljatok egy jót az ingyenesen látogatható budapesti édenkertben.

Budai Arborétum ősszel

Budai Arborétum ősszel

A volt Corvinus Egyetem területén található Budai Arborétumot 1893-ban alapították, az őspark fáinak egy része száz évnél idősebb. A Villányi út–Szüret utca–Somlói út közötti 7,2 hektáros arborétumot a Ménesi út két, korban és jellegben is elkülönülő részre osztja: az Alsó és a Felső Kertre. Az arborétum jelenlegi területét valaha szőlőskertek bitorolták, melyek a 19. századi filoxéravész során pusztultak ki.

A minden évszakban elbűvölő kert egész évben ingyenesen látogatható. Kivételt ez alól az a néhány nap jelent, amikor kiállítást tartanak a csodálatos természeti környezetben.

Budai Arborétum ősszel
Budai Arborétum
Budai Arborétum
Budai Arborétum
Budai Arborétum
Budai Arborétum

Az alsó és felső kertből álló arborétumban évente kétszer, tavasszal és ősszel nagyszabású kiállítást és növényvásárt tartanak.

Tipp: Érdemes hétközben menni, mert akkor az alsó és felső kertet egyaránt megcsodálhatjuk. Hétvégén csak az alsó kert van nyitva, a felső kert nem látogatható.

Nagyon köszönöm a csodás fotókat a Pintér Mártának!

További arborétumok Magyarországon

Amikor a testünk és lelkünk is áhítozik a zöldre, a természet ezernyi szépségének felfedezésére, legjobb megoldás, ha felkeresünk egy botanikus kertet vagy arborétumot. Az ország valamennyi megyéjében találunk látogatható gyűjteményes kertet, így egy kis utazással biztosan találunk egyet a közelünkben is. Összegyűjtöttem, hol találhatók botanikus kertek és arborétumok Magyarországon. A listát folyamatosan frissítem.

Az Őrségi Nemzeti Park kezelésében levő Sárvári Arborétum 9,2 hektárján található hazánk egyik legjelentősebb és egyben legidősebb növénygyűjteménye. A terület régen a Nádasdy-vár birtokához tartozott.

Alig pár hónapja a tavasz ezernyi színével csalogattalak a természetbe. Az érveim most is ugyanazok csak épp az ősz ezernyi színének felfedezésére invitállak. A helyszín pedig nem más, mint a Szombathelyen található Kámoni Arborétum. Nézd meg fotókon, milyen csodálatos az ősz a Kámoni Arborétumban!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük