Őszi napfürdőzés a szombathelyi Csónakázótó partján

A vénasszonyok nyara a szombathelyieket is természetbe csábítja. A vasi megyeszékhely lakosai szerencsés helyzetben vannak, mert a környék rengeteg természetközeli kikapcsolódási lehetőséget kínál. A mesterségesen kialakított szombathelyi Csónakázótó igazi relaxációs övezet tavakkal, uszodával, stranddal, játszótérrel, futópályával, skanzennel, kempinggel, szállodával, vendéglátóhelyekkel. Csodáld meg Te is az őszi színekben pompázó szombathelyi Csónakázótó környékét!

szombathelyi Csónakázótó

Szombathelyi Csónakázótó

A Csónakázótó területetét 1961 nyarán kezdték el kialakítani az itt folyó Arany-patak felduzzasztásával. Az 1965-től használható horgász- és csónakázótó köré a megye arborétumaiból, többek közt a szombathelyi Kámoni arborétumból és a Kámon található Jeli aarborétumból telepítettek át ide fákat.

Az 52 méter hosszúságú híd a 2008-as felújításnál új kovácsoltvas korlátot és kandeláberes világítást kapott.

szombathelyi Csónakázótó
szombathelyi Csónakázótó
A mesterséges tó körül minden évszakban minden adott a kellemes kikapcsolódáshoz. Uszoda, strand, játszótérrel, futópálya, kemping, szálloda és vendéglátóhelyek várják a kikapcsolódásra vágyókat.
Szintén a Csónakázótó mellett található a Vasi Múzeumfalu, Szombathely skanzene. A szabadtéri néprajzi múzeuma az ország második skanzenjeként 1973-ban nyitotta meg kapuit. A Vas megye és az Őrség 18-20. századi paraszti világát, népi építészetét, tárgyi kultúráját és szellemi műveltségét bemutató múzeum rendszeresen helyt ad hagyományőrző és kézműves programoknak.
Vasi Skanzen - Múzeumfalu Szombathelyen
szombathelyi Csónakázótó

Lakatár Mari olvasónk a Kámoni arborétum után bemutatja, milyennek látta ő a szombathelyiek másik kedvenc kiránduló helyét az október végi napsütésben.

szombathelyi Csónakázótó
szombathelyi Csónakázótó
szombathelyi Csónakázótó
szombathelyi Csónakázótó

Nagyon köszönöm Marinak a csodás sétát!

További látnivalók Szombathely és környékén

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük